Sök inlägg

onsdag 4 december 2013

Nytt Kylskåp Nya tider

Jag har länge tänkt byta ut mitt kylskåp.... Det är fel på termostaten,så jag måste dunka till rejält med knytnäven när det ska starta...Är jag inte hemma och dunkar så blir det över 10 grader varmt i kylskåpet....Ett tag funderade jag på att reparera termostaten...Men nu har inredningen havererat mer och mer så jag började kika efter ett nytt.....Mitt gamla kylskåp köpte jag för 11 år sen...Då köpte jag det i Säter där jag bor...Jag minns att det kostade ca 5000 :- och att jag tyckte det var billigt.
Den butiken finns inte kvar längre så jag begav mig till Borlänge och Elgiganten,som är störst på kylskåp ,och snart dom enda som säljer kylskåp i närheten....Men dom kunde inte hjälpa mig..Jag har ett inbyggt kylskåp 140 cm högt och 54 cm brett...Det gick inte att beställa heller.
Efter lite nätsurfande hittade jag ett lämpligt hos "Gränsbygdens"utanför Markaryd.Det skulle kosta 2800:- med frakt !
Så idag kom det en stor DHL lastbil
Och ställde av kylskåpet på verandan.
Jag gillar inte det här...Det är nåt som inte stämmer.
Ett nytt kylskåp kostar hälften av vad det gjorde för 11 år sen,med frakt..Det finns snart inga butiker som säljer kylskåp..Och dom som finns blir utkonkurrerade av nätfirmorna.
Dom sa på nyheterna i morse att EU ska ge pengar till Sverige för att vi har massarbetslöshet bland ungdomar ( 25 % arbetslöshet) ...För 25-30 år sen, då tillverkade vi kylskåp i Sverige...För 10 år sen då sålde vi åtminstone kylskåp i butikerna...Vad ska ungdomarna jobba med ?  Alla kan ju inte köra DHL-paket...Det är nåt som inte stämmer.

2 kommentarer:

  1. Vem är tillverkare, kommer det från Kina? Danskarna är iofs stora på kylkompressorer och kylventiler så kanske dom silverka hela skåpen?

    Ang. prissättningen på frakt. Senast jag beställde hem ett par ton grus så kostade bara frakten 1500 och jag fick inget kvitto (dessutom skulle han ha några hundralappar för gruset oxå), samma när jag beställde vatten till poolen så man undrar hur DHL kan köra ut paket för småpengar.

    SvaraRadera
  2. Jag har inte lyckats ta reda på var skåpet är tillverkat.Det fungerar dessutom bra och går tyst.Så nått skumt är det.

    Jag betalade 1500 svart för grus för ett par år sen.Men jag vill minnas att det var samma pris för 15 år sen också.Så dom är nog också utsatta för prispressning.

    SvaraRadera