Sök inlägg

torsdag 28 november 2013

Stackars rädda jägare

I rovdjursdebatten hör man nästan alltid nån självutnämd representant för landsbygden som beklagar sig över att det bara är storstadsfjollor som vill ha varg,lo och björn i skogen ,långt bort ifrån staden där fjollorna bor....Dessa självutnämda landsbygdsrepresentanter är alltid jägare...Och alltid jätterädda för alla rovdjur i skogen...Så rädda att dom inte törs gå ut i skogen utan sina jakthundar....Ironiskt nog är det ju på grund av hundarna som dom får problem med rovdjuren...Dom brukar iaf måla upp en bild av en landsbygd i skräck för framförallt vargen.
Men är det nån som frågar vanligt folk på landet som "inte" är jägare vad dom tycker ?
Jag är inte jägare. Jag bor i skogen. Jag plockar svamp i skogen så mycket jag kan..Är jag rädd för vargen ?   NEJ !
Det brukar ränna omkring en massa jägare här på mina marker och klaga på att det finns så mycket varg. Då brukar jag säga att jag hoppas vargen tar lite rådjur,för dom finns det jävligt gott om här.
Det måste vara ett under att det dräller av rådjur här. Fullt av hungriga vargar och en massa jägare som också vill jaga rådjur.
Dom enda djur som jag stör mig på det är jakthundarna. Dom hör inte hemma i våran natur,och det är alltid dom som ställer till det...Jag har aldrig hört talas om nåt rovdjursangrepp där inte en hund har varit inblandad. Dessutom river hundarna en massa tamdjur som jägarna sen beskyller vargarna för.
http://www.rovdjur.se/viewNavMenu.do?menuID=12
Nej förbjud jakthundar i skogen,sen är vi av med rovdjursproblemet.
Och förresten ......Ingen "riktig" jägare använder jakthund.
                                 Arnold på pass  

3 kommentarer:

 1. Och vad gör jägarna åt vildsvinen, förutom att mata dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns flera hundratusen vildsvin i Sverige och dom förökar sig som råttor. men så länge dom inte äter hundar och rådjur,så gör jägarna ingenting.

   Radera
 2. Alla mina försök att diskutera varg med mina jägarbekanta tenderar att sluta i skyttegravskrig. Jag brukar fråga vad problemet är och svaret är ju oftast att vargen tar jakthunden och därför skall den utrotas. Då brukar jag föreslå att jägaren borde vara villig att satsa något också eftersom det är han som har bössan och hunden och per definition jagar de andra djuren.

  Ytterst sällan nämner jägarna björn (och att man borde skjuta bort dem), vilket känns märkligt eftersom den borde vara mycket mera farlig för jägaren, jämfört med vargen.

  Däremot är jägarna inte så benägna att vilja skjuta bort all ohyra som rådjur och vildsvin utan i en sådan diskussion tenderar de att börja prata i termer om viltvård.

  SvaraRadera