Sök inlägg

söndag 3 november 2013

Män Kvinnor & möbler

Med anledning av att IKEA nyss har öppnat i Borlänge så har jag tänkt lite på det här med att män och kvinnor ser lite olika på IKEA och deras möbler. Det är ju mest kvinnor som är överförtjusta i IKEA. Vi män tycker oftast att IKEA har billigt skräp som bara går sönder. Jag vet själv hur förbannad jag varit när jag försökt flytta IKEAgarderober till ett annat rum efter några år,och garderoben fullständigt krackelerar och faller ihop. Det brukar sluta med att jag får skruva fast den i väggen för att den ska stå upprätt överhuvudtaget. En gång blev jag så arg att jag slängde ut hela garderoben genom fönstret.Nu var det inte så svårt eftersom spånskivorna rämnat och alla skruvhål hade blivit jättekratrar.

Men kvinnor tycks inte se den här dåliga kvaliteten som ett problem ...Tvärtom faktiskt...När möblerna faller ihop så ser dom ju en ypperlig anledning till att köpa nytt....Det är svårt att argumentera emot där.
Medan vi män oftast vill hitta en garderob eller fåtölj som har utmärkt kvalitet så att den håller i minst 30 år,så verkar det som om kvinnor ser möblemanget mer som en bordsduk eller en gardin. man ska byta ut den när säsongen är över ?  Eller när den inte färgmatchar längre ?
Plötsligt ska favoritsoffan bytas ut...Fast den bara är 7 år och jätteskön att sitta i... Varför ? Jo den är omodern och hon har hittat en ny som hon vill ha.

Lite konstigt då att kvinnor blir så oförstående och förbannade när män använder samma argumentation tillbaks.....Men lilla gumman...Du är visserligen fortfarande funktionsduglig och ser ganska bra ut...Men jag har hittat en modernare yngre version som dessutom färgmatchar bättre än vad du gör.....Jaa jaa jag vet att mina bägge blåtiror inte heller matchar den blodiga tapeten som jag snart sitter fastnaglad i.

5 kommentarer:

 1. Asch, du skulle ändå inte klara att sätta ihop en modernare version av "flickvän", eftersom det inte medföljer nån monteringsanvisning, och det dessutom kommer att bli ett antal delar över som du inte har en aning om var de ska sitta....*moahahaha* // <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som med möbler så föredrar jag välbyggda pålitliga äldre modeller,som är lite charmigt skamfilade,och med delarna på dom rätta ställena :)

   Radera
 2. Lite småjobbigt att erkänna men sist gången (hoppas jag) besökte helvetet, gick jag vilse puttandes en otymplig vagn lastad med lagerhyllor. Efter en halv timme - trekvart ringde frun och frågade var jag var. När jag äntligen, svettig och uppjagad, hittade till kassorna måste jag varit en skojjig uppsyn för frugan brast ut i gapskratt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste bli ett slut på denna förnedring av oss män när vi är på IKEA.

   Radera
 3. Jag har gått vilse och kommit ut till fel parkering på nåt Ikea. Jag har somnat i en solstol i väntan på Sandra på ett annat Ikea. Men jag gillar deras chokladmousse.

  SvaraRadera