Sök inlägg

onsdag 12 juni 2013

Svenskarna vill bli övervakade

Efter avslöjandena om att USA övervakar Facebook ,Skype,Google mm så reagerar folk lite olika har jag märkt.
1. Folk tycker att det är skrämmande och integritetskränkande att vi blir övervakade. Men är inte direkt förvånade. Man har alltid misstrott myndigheter och staten. Och speciellt USA.
Detta är BITTERPITTENs ståndpunkt.

2. Folk går i taket och blir mycket upprörda över att USA kan bete sig så omoraliskt. Detta måste utredas. Vad har hänt ? Hur är det möjligt ?
Av någon anledning verkar denna reaktion vara vanligast bland politiker. Antingen är politiker mer blåögda och naiva än folk i allmänhet. Eller så ljuger dom bara.EU hade ett extra möte i går där man skulle diskutera USAs dåliga moral i frågan.Någon liknande övervakning skulle självklart aldrig förekomma av nån regering inom EU. Eller hur ?

3. Folk tycker att det är helt rätt av USA att dom övervakar allt och alla... "Det är ju bara terrorister dom jagar " och "Har man rent mjöl i påsen så har man inget att frukta" är vanliga kommentarer.Detta verkar vara den vanligaste åsikten åsikten bland vanligt folk.
Att USA har en lång tradition av att fängsla ,förfölja och döda oliktänkande det är man inte oroad av.Att USA registrerar Vänsteranhängare,homosexuella,muslimer,ateister,abortförespråkare mm. Det är tydligen ok. Att man låser in folk på Guantanamo i 10 år utan rättegång,utan advokat,utan att vara anklagad för nåt brott,det är tydligen också ok ?  Att amerikanska politiker ofta uttalar att dom är Guds utvalda folk,vilket ger dom rätten att styra över andra folk i världen,det är tydligen inte heller en varningsklocka ?
Eftersom folk är så omåttligt förtjusta i Facebook så vill man inte tro att det finns onda krafter bakom fasaden. Det är ju så trevligt med Facebook att man är beredd att offra sin integritet helt.
Idag måste man vara inloggad på Facebook för att kunna kommentera eller skriva insändare i dom flesta dags och kvällstidningar.Svenska staten ger Facebook 100 miljoner för att bygga världens största spioncentral i Norrlandhttp://www.idg.se/2.1085/1.412617/facebook-far-100-miljoner-av-regeringen

Skärp er nu för helvete ! Vakna upp !

2 kommentarer:

  1. Jag vet att många inte håller med mig om detta men jag har inget emot att vara övervakad. Tänk om någon alltid såg dig när du var på stan lr i en affär. Då skulle man oftare kunna sätta fast de som snattar/stjäl osv.

    SvaraRadera
  2. Visst skulle samhället bli säkrare med mer övervakning.
    Men jag vill inte leva i " The Thruman show "
    Och hur vet du att du kan lita på den som övervakar ?

    SvaraRadera