Sök inlägg

torsdag 27 juni 2013

Svenska rättssystemet skämmer ut sig internationellt

En svensk från Rwanda har dömts till livstids fängelse för folkmord http://www.expressen.se/nyheter/svensk-domd-till-livstid-for-folkmord/ Han dömdes först i Rwanda. Men eftersom Sverige misstror alla andra länders rättsväsende , så måste rättegången göras om i Sverige för många miljoner kronor.
Skrattretande med tanke på hur ofta Sverige döms i Europadomstolen för brott mot mänskliga rättigheter. Bara dom senaste 5 åren är det 32 fall. Sen orkade jag inte räkna längre tillbaks.
http://www.manskligarattigheter.se/sv/manskliga-rattigheter-i-sverige/enskilda-klagomal-mot-sverige/europadomstolens-domar-och-beslut-i-mal-mot-sverige/europadomstolens-domar-i-mal-mot-sverige
Medan Sverige agerar världspolis så skrattar omvärlden åt vårat undermåliga rättssystem. Internationella åklagarmyndigheten kritiserar Sverige ,och menar att vi inte klarar av att döma krigsförbrytare. Vi har dessutom för bristfällig lagstiftning och för lite pengar.
Just nu ligger det 33 misstänkta fall av krigsförbrytelser och väntar på att vi ska ha resurser att öppna dom....Det kan vara upp emot 1000 fall i Sverige.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverige-klarar-inte-av-att-utreda-krigsforbrytelser/
Så går det när Svenska naiva myndigheter tror att alla flyktingar som kommer hit har rent mjöl i påsen.
När ryktet går att Sverige inte kan hantera krigsförbrytare så är det väl självklart att även dom flyr hit.
Sverige är som en liten skolgrabb med förstora byxor....När byxorna ramlar ner så skrattar alla stora gossar....
Som om detta inte vore nog så skrattar hela omvärlden åt Thomas Quick-fallet. Journalister från hela världen vallfärdar hit för att skriva om världens största rättsskandal.
Omvärlden har redan fattat att Sverige är en bananrepublik....När ska svenskarna fatta ?
Svenskar skulle må bra av att läsa lite utländska tidningars reportage om Sverige...Och inte bara gå på snacket att vi är världsbäst,som vi har blivit indoktrinerade med sedan barnsben.


1 kommentar: