Sök inlägg

måndag 24 juni 2013

Flyttkaos

Min älskade särbo har precis flyttat från lägenhet till hus.....Jag var där !  Som flyttkarl och samtidsforskare.
Från en 3a till en 4a med 2st förråd ,låter väl inte som en omöjlig ekvation....På papperet såg det största problemet ut att bli vad det måste handlas för nya prylar för att fylla ut ytan som blir över... He he.
Det börjar med att allt ska ner för 3 trånga spiraltrappor....Här borde jag gjort det lätt för mig och låtit möblerna krascha till kaffeved....Men snäll som man är.... Alla större möbler vart vi tvungna att demontera för att dom skulle få plats i trappen...T.ex. ett stort kombinerat vitrinskåp och TV-möbel. När det monterats ner såg det ut som en hög med spånskivor.....När sen spånskivehögen låg där mitt på vardagsrumsgolvet i nya huset,inträngd bredvid Tv-soffan i smådelar och en kartongpyramid med flyttgods. Då upptäcker vi att alla skruvarna till vitrinskåp 1 är borta...
Efter att vänt uppochner på allt tänkbart och letat igenom alla kartonger utan att hitta skruvarna,så bestämmer sig min älskling för att vitrinskåp 1 nog inte får plats iaf.
Så vi bär ut spånskivehögen i förrådet,och det börjar äntligen ljusna lite i vardagsrummet....Då ringer min Mamma...Hon har hittat skruvarna,i deras bil....
Men i det här skedet har älsklingen upptäckt att Vitrinskåp 2 som vi nyss bar in i köket...Det får inte plats i köket.....Det kanske ska stå i vardagsrummet istället ?   Vi bär in det i vardagsrummet.... Men där visar det sig att det inte matchar !  Det slutar med att vi bär ut vitrinskåp 2, i min pickup igen.
Ett stort databord som vi också monterat ned och nu monterar opp,visar sig inte heller få plats....Älsklingen är helt oförstående hur det kan komma sig att det är mindre plats i nya huset än i gamla trånga lägenheten ?
Allting set ut som en Ta till vara verkstad i uppror....Möbler överallt i olika stadier av montering.Flyttkartonger och hundratals sladdar invirade i allting....
I det här läget inser jag hur bra det är att vara särbo..... "Det bästa av två världar"... Som Älsklingens nya granne sa.
Det var skönt att åka hem till mig sen  :)

2 kommentarer:

  1. Det hjälps tyvärr inte...En del grovgöra finns kvar och väntar på dig till nästa gång du kommer....moahahahaha...:-D

    SvaraRadera
  2. Flytta ska man passa sej för.

    SvaraRadera