Sök inlägg

måndag 31 oktober 2022

Baderian

 Mitt renoverade badrum

Eftersom jag tydligen glömt att lägga ut bilder på badrummet som jag och min älskling renoverade för 2 år sen,så är det väl bättre sent än aldrig.

80-tals tapeten var blekt och missfärgad så det var dags för en ny, men det visade sig att det bara fanns badrumstapeter i typ 7 nyanser av grått.

 Vi vill ju ha färg! 

Så då kom ideń upp att spara gamla tapeten och helt enkelt sätta pärlspont utanpå.Sen målade vi den med linoljefärg,och listerna fick bli guld. Sen gick det av bara farten. Har man väl hoppat över staketet kan man lika gärna göra det med bägge fötterna och utmana gängse normer rejält. Det blev kristallkrona,mässingskranar,guldspeglar och loppismöbler som vi målade om. badkaret är dock nytt i plast,men med plats för 2 vilket inte dom vackra med lejontassar inte har. Golvet blev också plast eftersom det ska vara tätt. Klinkers i gamla trähus brukar sluta med katastrof,svindyrt är det också och hade krävt golvvärme för att inte bli otrevligt. Jag svetsade alla uppvik själv på plastgolvet vilket var ett helvete.

Välkommen in!

Lite närbilder på detaljer


10 kommentarer:

 1. Alltså...jag glömmer ju hur snyggt det är!

  SvaraRadera
 2. Kunglig toilette, som den borde ha sett ut.

  SvaraRadera
 3. Ditt /Ert
  Vad jag anser har ingen betydelse
  Men MYCKET oersonligt, lindrigt sagt.
  Var och en gjör ju sitt för att hålla Lubbes "lortsverge" från sin tröskel!

  SvaraRadera
 4. Skitsnyggt! Klinkers i trähus är helt värdelöst. Byte plastmatta i badrummet på övervåningen i mitt gamla hus efter 25år. Inte tillstymmelse till fukt. Plast må inte vara PK men det funkar bra mot fukt/vatten.

  SvaraRadera
 5. Tjusigt, och bättre göra det själv - hitta hantverkare under 50 som är noggranna och har yrkesstolthet blir allt svårare.
  Riktigt badrum står på femårsplanen, men när vevaxeln på bilen gick i tusen bitar (lät det som) vart det ny bil istället.
  Får stå ut med usch-kabin ett år till - tur byn har bastu och dusch.
  Hmm, undrar vad det skulle gå loss på att timra ett badhus på en gång..?

  SvaraRadera
 6. Jag har också kristallkrona i badrummet, äkta kristall dessutom. Två kristallkronor i hallen, en i ett matrum och i vardagsrummet hänger två kristallkronor. Funderar på om jag skulle ha en kristallkrona i garaget också.//tompas11

  SvaraRadera
 7. Hur en kristallkrona i verkstaden skulle påverka verkstadsarbetet är dock inte kristallklart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm... Jag får nog kolla i min kristallkula och se vad den visar.//tompas11

   Radera