Sök inlägg

torsdag 29 augusti 2019

bortskämda Svenskar Del 2Folk har blivit så självupptagna i det här landet att det snart är ett under att nånting alls fungerar.

Det ställer naturligtvis till det för sjukhusen där det är långa operationsköer och svårt att boka om med kort varsel. Men det värsta var ändå skälen som gavs för att ställa in sina operationer. Jo patienterna uppgav skidåkning, jakt och resor som orsak till att dom ställt in sina operationer.
 Dom borde veta hut!
Har dom blivit så förblindade av gratis sjukvård att dom sätter nöjesresor före operationer ?

På skolgårdarna har det blivit stora trafikproblem p.g.a att.så många  föräldrar skjutsar sina barn till skolan. Det duger inte längre att åka skolskjuts,cykla eller gå till skolan. Nä om inte dom curlade barnen får skjuts så stannar dom hemma. Jobbar inte föräldrar på mornarna längre? Har alla flex eller semester?
  Ett annat stort problem i skolorna är att eleverna ska ha ledigt hela tiden för att roa sig. Dom ska med på resor,jakt och skidåkning förstås. Det förekommer faktiskt att elever ska ha ledigt för att gå på manikyr och få naglarna fixade.

I dessa tider dignar trädgårdarna av äpplen och bär som  får ligga och ruttna. På sin höjd att nån kör iväg äpplena till skogen åt rådjuren. Men att ta rätt på bär och frukt själv, det är allt för drygt. Orkar liksom inte. Nej folk orkar ju inte ens klippa gräset med åkbara klippare längre. nu ska en robot göra jobbet.
I skogen har latheten också brett ut sig. Nu mer när det är gallring i skogen så får allt sly ligga kvar. Ingen orkar ta rätt på det längre. Trots att det är grovt som en arm och gott och väl skulle duga som ved får det ligga kvar och ruttna. Ved föresten. Det är väl ingen som orkar elda med ved längre? Det är för jobbigt. Nej fler värmepumpar bara och mer el och fler kärnkraftverk.

Och i storstäderna orkar inte folk gå mellan tunnelbanorna längre, istället ska dom åka gratis elscootrar. När dom har åkt dit dom ska så slängs scootrarna på trottoaren i rabatten eller i närmsta vattendrag.
Dom borde veta hut!
Svenska har blivit som bortskämda överklassbrats allihopa. Utlandsresor, dyra renoveringar och nya bilar. Men för det mesta äger banken alltihop eftersom allt finansieras med lån eller avbetalningar. Förr svetsades rost på bilarna om det behövdes, nu kör man dom på skroten bara och lånar till en ny.
Pensionärer uppmanas att låna upp på huset och resa utomlands för pengarna.
 Alla ska sko sig så mycket det bara går på nån annan och suga ut allt utan något som helst moraliskt ansvar
Det är dags att komma ner på jorden igen och vakna upp. Tyvärr tror jag att det behövs en räntekrasch ,att strömmen tar slut eller ett krig, för att folk ska vakna.
Det är lätt att glömma var vi kommer ifrån6 kommentarer:

 1. Nu står räntan på minus och man får snart betalt för att låna!

  SvaraRadera
 2. Greta är i USA nu så snart är iaf miljön fixad? Lösningen är tydligen att man skolstrejkar för då förblir man så outbildad att man tror på vad som helst alarmisterna hittar på.

  SvaraRadera
 3. Att hoppa av operationer skulle nog av Moliere ha klassats som ren självbevarelsedrift.
  Tydligen betalar folk så höga skatter att de tycker att de skall sedan ha allt "gratis".
  Kronan 10,8085 idag...

  SvaraRadera
 4. Den dagen kommer att man återigen jobar för brödfödan i sitt anledes svett...och snabbt kan det gå.

  Hungern är bara på en armlängds avstånd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men för fanken!
   Det finns ju "Schweden suppe"...
   Vi är alltid redo!

   Radera
  2. Bortskämda Svenskar nuförtiden varken kan eller orkar göra ärtsoppa.

   Radera