Sök inlägg

torsdag 15 augusti 2019

Ät Svensk giftig mat

Svensk mat är bäst i världen!

Ja det är ofta det argumentet vi får höra när vi uppmanas att köpa Svensk mat istället för utländsk mat. I Sverige har vi minsan inte antibiotika och tillväxthormoner i köttet och djuren mår bra och slaktas humant. Vi har mycket hårdare krav än EU och resten av världen. Vi är bäst och vi är världens samvete som ska lära dom andra samvetslösa idioterna att inte ha oetisk och giftig mat på tallriken. Den här propagandan får vi dagligen tugga i oss ifrån myndigheter politiker affärsmän och bönder.

Men i morse på radion talade dom om att det är surströmmingsprämiär, och att strömmingen ifrån bottenviken faktisk är full i gift. Jag googlade lite och kom fram till att fet fisk som t.ex. strömming och lax är i stort sett oätbar om den är fångad i bottenviken eller östersjön. Det är så giftig att den är förbjuden inom hela EU, och får inte ens användas som djurfoder. Men Sverige har hör och häpna fått permanent dispens av EU för att få sälja giftig fisk i Sverige. Den Tyske EU-kommisionären kommenterade det så här "Det är en rättighet för den Svenska regeringen att förgifta sin egen befolkning"

Men hallå!
Vi skulle ju vara bäst i världen och inte tillåta någon gift i maten, vad menas ?
Det handlar så klart om pengar. När fiskeindustrin riskerar att förlora pengar då är folkhälsan plötsligt helt oviktig. Vi kunde ju köpa fisk från andra länder som inte är giftig? Nej vi måste ju handla Svensk.Svenska grisar är säkert giftiga dom med. För att inte tala om älgarna. Är dom inte fulla av becquerel, miljögifter och bly, så är dom sega och oöätliga eftersom Svenska jägare inte begriper att en gammal älgtjur måste hängmöras i 2 veckor för att bli ätbar.

Fy fan för Svensk dubbelmoral!

 5 kommentarer:

 1. Nja, en gång i veckan klarar man strömming!
  Om nu Livsmedelsverket skriver det kan du nog äta det varje dag.
  Fast inte tonvis!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag vet det,men min poäng är hyckleriet att Svensk mat är bättre. Vilket jävla liv det blivit om vi köpt utländsk fisk med lika mycket gift i.

   Radera
  2. Jo, jag fattade!
   Men antibiotikaanvändningen ( gäller ej strömming...) torde vara betydligt mindre i Sverige än i EU.
   EU, Belgien apropå det.
   Varken i restaurangen i Kosta Boda, Furusundsvärdshus eller i Östersund serverades Belgisk öl. Eller Tjeckisk.
   Östersund, ja.
   Den där Uzbeken missade oss med en 21 timmar.
   Ödet.

   Radera
 2. Ja, det är hyckleri. Se på hönsen t.ex. när man fick kritik för burhöns blev det modernt med "lösgående höns, inomhus" hönorna slapp förvisso burarna; men inte fan har de fått plats att ta sig en promenad. Nu föds grisar upp på samma sätt, i en fabrik där de inte har plats och bits och dödar varandra. En gris"bonde" i Kalmarområdet fick nyligen tillstånd att bygga ut för ytterligare 4000 grisar.

  SvaraRadera