Sök inlägg

tisdag 10 september 2019

Höjd bensinskattJag visste det!!!
Om alla skattesänkningar för miljonärerna och ökade anslag till Poliser, Militär och rättsväsendet ska gå att finansera så måste mjölkkon bilisterna mjölkas igen. Först skyltar regeringen med ett glesbygdsstöd på en hundring i månaden
sen höjer man bensin och dieselskatten så att hundringen äts opp. Om det hade varit nån som helst mening med glesbygdsstödet så borde det väl vart en 5 hundrig till dom med lägst inkomst, och ingenting till dom som är höginkomsttagare.
Men vad som stör mig mest är väl moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson som går i taket och kallar bensinskattehöjningen för ett svek mot glesbygden.
 Varför klagar hon ? 
Det är ju klassisk Moderat politik att sänka skatten för miljonärerna och finansera det med  bensinskattehöjningar. Har hon glömt att förra gången Moderaterna hade regeringsmakten så höjde dom både bensin/Dieselskatten, elskatten och försäkringsskatten.Och hade dom suttit vid makten nu så hade dom lovat höjd moms på mat. Och inte sjutton hade bensinskatten kommit undan.

Men det som är värst med den nya bränsleskatten är faktiskt inte själva skatten utan beslutet att det ska blandas i ännumera biodrivmedel i bränslet. Vi har redan Europas sämsta drivmedel, och många kan vittna om att bilen går bättre på utländskt bränsle. För Dieselbilar är det riktigt illa. Partikelfiltren blir igensatta, och insprutningssystem som går sönder för att den Svenska dieseln är för torr och inte smörjer som den ska. Min Cheva med Dieselmotor går ojämt och vandrar upp och ner i varv hela tiden när jag kör på modern Diesel. Kör jag däremot på gammal villaolja så går bilen som en dröm. Den Svenska Dieseln får även tankarna att växa igen med alger. Detta drabbar mest traktorer som inte går så mycket, då hinner tanken växa igen.
Inte är det lönt att klaga för någon politiker heller.
Då får jag bara höra att jag är en parasit som inte har miljöbil och miljötraktor som går på el. 
Om det fanns hederliga politiker då borde dom väl sätta åt Ålandskryssningarna istället för jobbresorna. Ålandsresorna är en jättestor miljöbov till ingen nytta alls. Fylleresor där folk inte ens går i land på Åland. Ålandsresorna hade inte ens funnits kvar om inte den Svenska regeringen sökt dispens hos EU för att få ha kvar Taxfree till Åland.Då är helt plötsligt utsläppen och miljön inte viktiga.

Jag vet inte hur jag ska stå ut

i det här jävla landet!


2 kommentarer:

 1. Ja, det är helt sjukt hur de resonerar. Glesbygdsstödet är ett skämt. Det är ju samma visa när det gäller sänkt skatt för pensionärerna. Alltid höjs något annat istället, allt för att lura väljare som inte förstår att alla sänkta skatter kompenseras med något annat som höjs.
  Jag har också läst det där om att bilen går längre på utländsk bensin, i flera av fallen MYCKET längre.
  Så inte nog med att de höjer bensinskatten, de har dessutom spätt ut bensinen så att vi ska tvingas tanka betydligt oftare.

  SvaraRadera
 2. Ålänningar själva som ordnade momsfritt - givetvis!
  Svenska språket officiellt EU språk ordnade finnarna...
  Inte mycket Sverige gör rätt!

  SvaraRadera