Sök inlägg

torsdag 2 maj 2019

Miljöhjältarna på SAS

Detta är fantastiskt!

Dom strejkande piloterna på SAS har på bara en vecka lyckats gjort mycket mer för miljön än Greta Thunberg och Miljöpartiet tillsammans under hela deras livstid. 
Fler än 3000 inställda flygresor.
Fatta vad det gör för miljön i minskade utsläpp. Det är ju enorma mängder med minskade koldioxidutsläpp det handlar om. Jag tycker att det är fantastiskt att dessa piloter väljer att stå opp för miljön trots att dom riskerar både sin privata, och SAS framtid. Men får dom nån cred? Nej knappast. Folk blir bara förbannade för att flygen är inställda. Det visar bara hur egoistiska och trångsynta vanligt folk är. Visst dom kan vara duktiga och sluta med plastpåsar och börja med tygkassar, kanske t.om köra elscooter på stan istället för att gå.
Men sluta flyga för att stötta piloter med dåligt samvete som värnar om miljön, nej där går verkligen gränsen.

Tänk om våra kära EU-politiker hade samma råg i ryggen som SAS-piloterna.
Då skulle dom vägra flytta mellan Bryssel och Strasbourg varje månad, och spara 19000 ton koldioxidutsläpp varje år samt slippa skyffla 20 ton papper mellan städerna varje vecka.
Nu var jag allt bra korkad.
Tänk om EU-politikerna strejkade helt och hållet istället, och stannade hemma i Sverige ?  Wow vad det skulle spara på miljön.... Men dom har väl inte hört talas om videokonfereser ?

Vilket kommersiellt media dravvel. Släcka ner sina lampor i en timme per år.
Nej låt lamporna lysa i en timme per år istället. Då börjar vi snacka miljö. Släck ned ett kärnkraftverk och ett gäng vattenkraftverk istället. Där vore en strejk effektiv för miljön. Sen kunde ju alla lastbilschauförer och busschauförer ta efter piloterna och strejka för miljön, jävlar vad det skulle påverka, 2 graders målet skulle nås direkt. Och tänk om Post nord hängde på...
Nej förresten ingen skulle märka nån skillnad.

Heja SAS-piloterna, ni gör ett bra jobb för miljön.

3 kommentarer:

  1. Att du bryr dig är värt någonsorts miljöpris!? Kineserna skiterar iaf ner mer på en vecka än vad vi klarar av att skita ner på månader.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bättre att skita en gång i veckan, än en gång i månaden :)

      Radera