Sök inlägg

fredag 24 maj 2019

Nån annanstans

Folk vill ha allting nån annanstans!

Det senaste exemplet jag hörde var på radioDalarna där 100-tals personer protesterade mot nya vindkraftverk.
En kvinna säger att hon har en sommarstuga i närheten av stället vindkraftverket ska stå och hon vill inte ha dit något vindkraftverk. Reporten frågar då om det inte är bra med förnyelsebar el? Då svarar kvinnan att det är nog bra, men dom kan ha det nån annanstans.

Kolkraft vill ingen heller ha eftersom det skitar ner miljön,men det går bra att köpa kolkraft bara den görs nån annanstans, i utlandet.

Nu vill ju väldigt många ha sin el till sina elbilar ifrån kärnkraftverk istället. Men bara om dom slipper ha kärnkraftverket i närheten. Och absolut inte det radioaktiva slutavfallet. Det kan väl skickas nån annanstans istället, Nåt U-land eller så, som inte har råd att säga nej. 

Varje gång det ska startas ett behandlingshem är det samma sak. Det är nog bra med behandlingshem , men dom kan väl vara nån annanstans.

Politiker som vurmar för att flyktingar ska integreras i samhället vill alltid att dom ska bo nån annanstans än där politikerna bor.Själv vill jag att politikerna försvinner nån annanstans.

På mitt jobb På Säters sjukhus har det funnits en badplats i 100 år som var vigd åt patienterna. Där kunde dom vara ifred och slippa störa och oroa vanligt folk. Men nu har kommunen tagit badplatsen och gjord om den till båtplatser åt några nybyggda strandtomter där rikt folk ska bo. Plötsligt får vi inte ens promenera med patienterna där längre. Nej patienterna ska vara nån annanstan än på sjukhusområdet tydligen?

Vi vill alla ha bra löner, men när vi ska köpa någonting då ska det vara så billigt att ingen med våra löner skulle kunna hålla så låga priser. Därför köper vi sånt som är gjort nån annastans i långtbortistan där ingen har en anständig lön.

Varför vill alla ha allting nån annanstans?
För att vi har blivit egoister!

Förr sa man alltid att den rika överklassen var giriga förtryckare som bara tänkte på sig själva. Men nu när arbetarklassen blivit medelklass då har dom blivit lika egocentriska som överklassen. 
Det går åt helvete med det här landet! 
Då flyttar vi väl nån annanstans!


9 kommentarer:

 1. Hej BP

  Det blev högläsning för frugan medan hon planterade i växthuset.

  Trevlig helg önskas från någon annanstans...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här tiden på året skall man färdas efter "sparrisvägen".
   Gärna dazu mit matjes!
   Sedan Emil i Lönneberga med Glasriket...

   Radera
  2. Tipsa gärna frugan om min växthusblogg.Riktigatomater. Finns i min bloggroll.

   Radera
 2. Japp så är det! Man vill tydligen också bygga ett nytt "superfängelse" i Svedala, det är bra, tycker jag, det är ju där kunderna finns; men både SD och nån av Abba-gubbarna tycker det ska vara nån annanstans.

  SvaraRadera
 3. "då ska det vara så billigt att ingen med våra löner skulle kunna hålla så låga priser"

  Tyvärr är det samma produkter man kan köpa lokalt med då är dom mycket dyrare för att en massa mellanhänder ska förtjäna sitt uppehälle på dom ursprungligen billiga varorna.

  Förövrigt tycker jag man skall uppgradera de befintliga miljövänliga kärnkrafteverken. Och att Vattenfall kan sluta göra reklam för hur miljövänliga dom är så länge dom kör kolkraftverk i Tyskland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avfallet är väl inte så miljövänligt?
   Man började ju snacka om slutförvaring på 50-talet och det är fortfarande inte löst.

   Radera
  2. Avfallet tar 4:e generationens kärnkraft hand om då det blir till bränsle i dessa reaktorer.
   Mera kärnkraft.
   https://www.youtube.com/watch?v=PUeE3TrLqYQ

   //tompas11

   Radera
 4. Där ser du, fortfarande inget farligt avfall . Iaf inget co2, det som är så FAARLIGT enligt "miljö"partiet.

  SvaraRadera
 5. Det finns ju ett känt talesätt om det här. NIMBY (not in my backyard). Jag tycker det blir extra tydligt i Sverige ;)

  SvaraRadera