Sök inlägg

fredag 10 maj 2019

Näthandel

Vi handlar allt mer på nätet.

Det gör jag med.
Ofta för att det blir billigare, men också för att det jag ska köpa inte finns att få tag på i min närhet längre, eftersom näthandeln slagit ut alla specialbutiker.
Hursomhelst så skulle jag köpa ett par bussningar till ett momentstag på min Volvo 245a. Jag hittade dom på MEKSTER(på nätet) för 78kr st. Så jag slog till. Dom skulle levereras efter 2 dar fick jag mail om. Men när 2 veckor gått och jag inte hört nånting ifrån MEKSTER, så började jag att misströsta. Jag började Googla på nätet efter omdömen om MEKSTER, och vad tror ni jag hittade?
Jo massvis med varningar och negativa omdömen. Det var att folk fick vänta i månader på sina paket. Att paketen inte kom alls. Att det var fel grejer i paketet, och att inte kundservicen svarade.mm.
Då insåg jag att jag blivit lurad. Jag hade dessutom betalt i förskott, så det var väl bara att tugga i sig att man inte ska lita på näthandeln.
Fan vad dum jag är tänkte jag.
Hur kan jag vara så dumsnål att jag handlar på nätet när det faktiskt finns en bilverkstad i stan som tar hem delar? Ja den här gånger var det ju priset. Men tid är ju också pengar. Jag åkte ner till TL bil & däck, och beställde bussningarna där istället. Dom skulle komma nästa dag. Visserligen nästan dubbelt så dyrt som MEKSTER, men vadå, tid är pengar. Samma dag som bussningarna kom från TL, så kom också dom från MEKSTER. Så nu har jag 2 extra bussningar.

Samma dag gick även mitt tangentbord till datorn sönder.
Ja jag kunde ju inte beställa ett på nätet eftersom tangentbordet ju var min länk till nätet. Dessutom ville jag ju ha det snabbt, och vis av strulet med MEKSTER så var jag inte jättepepp på näthandel just då. Efter att ha frågat runt bland grannarna förstod jag att det bara är jag som fortfarande använder tangentbord, och att dom skickat alla sina sådana till tippen eller till loppisar. Jag fattar verkligen inte varför folk inte vill använda datorn istället för en liten mobil med skitliten touchskärm ?

Jag begav mig iaf. ner på Säters stad för att leta tangentbord. EXPERT har ju lagt ner, och loppisen var det enda stället jag kunde tänka mig att det fanns dataprylar på. Men nej dom hade slutat med dataprylar. Dom slänger skiten istället eftersom ingen vill köpa iaf. Då for jag vidare till Hedemora för att besöka 2 loppisar , med samma magra resultat. Ingen hade tangentbord. När jag ändå var i en större håla än Säter så passade jag på att leta sytråd. Ja jag håller på att laga lite gamla jeans. Jag tänkte att istället för att köpa nya dyra jeans på nätet med färdiglagade hål, så kunde jag laga dom jag redan har, och slippa slänga dom. Men där var jag fel ute igen. Det finns naturligtvis ingen sybutik varken i Säter eller Hedemora eftersom det inte lönar sig när folk ändå bara handlar på nätet. Till slut hittade jag sytråd på DOLLARSTORE! Visserligen skräptråd, 20 minirullar i dålig kvalitet med jättelite tråd på varje rulle,för 10 kronor.
 Lika billigt som skiten på nätet.

Nästa dag försökte jag igen. Denna gång till Pärlans loppis i Gustafs utan napp. Sen vidare till Borlänge där jag besökte 2 loppisar utan resultat. Till slut hittade jag ett tangentbord för 20 kronor på Röda korset. Men då hade jag ju kört upp bensin för flera hundra förstås.

Vi har nått ett tillstånd där man måste handla på loppisar eller nätet därför att det inte finns några detaljhandlare kvar. Stormarknader med livsmedel är snart allt som finns.
Långtradare går i skytteltrafik med små prylar i jättestora paket som vi beställt via nätet. Det mesta billigt skit som vi bara köpt för att det var just billigt. Vart fan är vi på väg?

Det var bättre förr!
4 kommentarer:

 1. Köpte ett Bosch bilbatteri från Mekster, alltför lång väntan för mig också. Tur att det inte var akut läge.

  SvaraRadera
 2. Skulle ha köpt tangentbordet på nätet 😉

  SvaraRadera
 3. Nästa gång så handlar du på Skruvat.se. Har bara gott att säga om detta företag, snabba leveranser och alltid rätt delar.
  Ett tangentbord hade du kunnat få av mig, har tre stycken som ligger och skräpar i förrådet.//tompas11

  SvaraRadera