Sök inlägg

måndag 9 oktober 2017

Nån annans problem

i avloppssystemet.

Proppen består av matfett blandat med våtservetter, kondomer, tops,bommulstussar och blöjor. Det är alltså sånt som folk spolar ner i avloppet.
Jag skulle tro att dom flesta redan vet att dom inte ska spola ner dessa saker i avloppet, men dom gör det ändå.
Därför att det är nån annans problem.
Har man kommunalt avlopp så behöver man inte bry sig. Skickar kommunen ut en brochyr med information om vad man inte bör spola ned i avloppet,så åker förmodligen den också ner i avloppet.

Det här beteeńdet gäller i högsta grad Sverige också, jag har själv besökt ett reningsverk och sett strumpbyxor bli 20 meter långa i avloppskvarnarna. Så länge folk inte får böter så bryr dom sig inte. Därför är det egentligen bedrövligt med kommunala avlopp. Ingen behöver ta nåt ansvar.

Eftersom jag själv nyss skaffat mig ett nytt avlopp som är miljögodkänt (det måste vara det nu mera) så har jag fått lära mig lite mer om avloppsrening. Jag får t.e.x. inte spola ner kaustiksoda eller annat blekmedel som då kan förstöra bakterierna som ska bryta ner avloppsvattnet biologiskt. Sköljmedel täpper till infiltrationen, och toapapper ska vara mjukt och tunnt så att det löses upp i vattnet utan att sätta igen avloppet....Men allt det här kan man alltså strunta i när man har kommunalt avlopp för då är det ju nån annans problem, Och vem bryr sig ?
Alla vill ha en bättre miljö men ingen vill ändra sin livsstil.

Detta får mig att tänka på partiledardebatten i går kväll på SVT. Reportrarna frågade flera gånger om vi måste ändra våran livsstil för miljöns skull. Men det ville ingen politiker stå upp för.
 Dom rödgröna låtsas att dom bryr sig om miljön och vill lägga extra skatt på Bensin och Dieselbilar samt flygskatt på inrikesflyg.Är det nån som tror att dom som har råd med inrikesflyg skulle ta tåget för att biljetten blir 200 kr dyrare på flyget ? Eller är det nån som tror att en pendlare på landsbygden som kör 10-15 mil bil om dan skulle sluta jobba för att dieselskatten höjs ? Eller för att det blir böter om man kör diesel i stan ?( Vem fan vill till stan ?) Nej dom där åtgärderna förbättrar inte milön bara statens intäkter.

Moderaterna tycker att tekniken ska få lösa miljöproblemen. Rena flygplan, bilar och fabriker. Då behöver vi inte bry oss ett dugg. Vi fortsätter våran destruktiva livsstil och hoppas att nån annan ska fixa problemet.

SD tycker inte att vi ska göra nånting alls eftersom alla andra länder redan är värre än oss. Nån annan ska fixa problemet.

Synd nog frågade inte reportrarna om partiledarna kunde tänka sig att sluta åka flyg och taxi i tjänsten ? Lika bra det föresten, jag hade nog inte orkat med deras bortförklaringar.
Alla vill att nån annan ska fixa problemet.
Men nån annan kommer inte att göra det.
Allra minst våra politiker.
Vi måste börja ta vårat eget ansvar i det här jävla landet.
Odla vår egen mat,bygga gengasbilar.Sluta köpa nytt, renovera gammalt istället.Fler utedass. Fler medborgargarden och färre politiker.11 kommentarer:

 1. Pja, när man säljer våtservetter som "fuktat toapapper" så kan jag ju begripa att folk blir lurade. Har försökt få min gubbe att slänga våtservetterna i badrumssopan istället för i toan efter förrättat värv, men nähä, det står ju på paketet att det är toapapper!

  Fett är oxå jobbigt. Har jag mycket gammalt matfett (t ex om vi friterat något) så brukar jag hälla det i en gammal mjölkkartong och slänga den i restsopan, men små mängder får jag väl medge att de åker ner i slasken. Och många bäckar små blir en 130 tons avloppspropp...

  SvaraRadera
 2. Enda sättet att rädda miljön är att vi blir färre människor, väldigt få. Den tanken har ingen politiker anammat, inte någonstans längre. Även Kina gav upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hitler och Stalin försökte i alla fall.

   Radera
 3. Många blandar tyvärr ihop miljö och klimat eller sätter likhetstecken mellan miljö och klimat. Inget kan vara mer fel. Miljön kan vi såklart påverka i den riktning som vi eftersträvar. Klimatet däremot är inget som vi kan påverka i någon utsträckning. Klimatet lever sitt eget liv och har så gjort sedan Jordens födelse. Jorden har haft varma perioder och kalla perioder och det är de kalla perioderna som varat längst. Just nu befinner vi oss i en varmare period vilket vi ska vara tacksamma för, eljest hade livet varit svårt på denna planet. //tompas11

  SvaraRadera
 4. Nja, jag tror att SD menar att det är bättre att hjälpa till i andra länder.
  En tidigare jobbarkompis som skaffat landställe på Gotland, har blivit frälst i att fiska. Om jag kommer ihåg rätt, så sade han att det vi släpper ut i Östersjön på ett år, släpper Ryssarna ut på en timme.
  Då lägger vi enorma summor, som om uttrycket tillåts, bokstavligen kastas i sjön.
  Det måste i så fall vara bättre att hjälpa Ryssarna att bygga reningsverk?

  Det där med miljöbilar är också ett ämne. En gammal kompis som driver en bilverkstad, berättade nyligen för mig detta. Att miljöpåverkan för att tillverka batterierna till en Tesla, är densamma som köra en bensinbil i åtta år. Efter åtta år, så måste batterierna i Teslan bytas.
  Då har man inte räknat med miljöpåverkan med laddningen av batterierna, el som köps från koleldade kraftverk i Tyskland.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
  Svar
  1. En annan intressant sak som min son som jobbar på Volvo berättade, är att. Alla nya bensindrivna Volvobilar(det gäller förmodligen alla nya bensinbilar) drar mer bensin än gamla bilar i samma storlek. varför ? Jo dom nya bilarna väger mycket mer, har mycket större motorer och har oftast fyrhjulsdrift. Dom enda som är snålare än gamla bilar är dieslarna och dom ska bort har politikerna bestämt.

   Radera
  2. Jo, jag vet att nyare bilar är mycket tyngre är äldre bilar, då dom skall gå så tyst numera.
   Sedan kommer lite utrustning till, som både väger, och kräver energi, som exempelvis klimatanläggningarna.

   Småbilar, dom drar lite bensin.

   Mvh Skogåsbon

   Radera
 5. Å jag som funderar på en ny diesel och trodde att det snacket gäller dom gamla dieslarna med bristfälligt eller utan partikelfilter.

  SvaraRadera
 6. Hittade det här angående detta med elbilar: https://www.nyteknik.se/fordon/stora-utslapp-fran-elbilarnas-batterier-6851761

  Här pratar dom om att ladda batterierna klimatsmart, men vi köper mer och mer el från Tyskland, som är koleldade kraftverk.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar inte varför politiker ska få styra teknikutvecklingen ? Det är vansinne.

   Radera
  2. Precis, man undrar var vi är på väg.

   Mvh Skogåsbon

   Radera