Sök inlägg

måndag 7 november 2016

Läbbig sjukvårdsprio.


Tillgängligheten är dålig och blir hela tiden sämre när vården ska kostnadseffektiviseras hela tiden....Vårdcentralerna vill inte ha patienterna, bara pengarna för att patienterna är listade på vårdcentralen....Istället flyr patienterna till akuten där dom får sitta ca 10 timmar och vänta på en läkare medan sönderstressade sjuksyrror och undersköterskor springer bena av sig för att hinna med.

Vården har sparat så mycket pengar att Varje år dör 4500 cancerpatienter i vårdkön.
Men ok.
Har vi inte råd med sjukvård i detta fattiga land så har vi inte.
Men allt är ju en prioriteringsfråga förstås...Det finns ju viktigare patienter än gamla och sjuka och cancerpatienter...Förresten så rår väl dom gamla själva för att dom är gamla och sjuka...Dom kunde ju skött sig bättre så hade dom varit friska..Eler dött i tid i alla fall...Och cancerpatienter rår väl ofta för att dom fått cancer själva med rökning, solning och supning ?

Några som inte rår för att dom behöver dyr vård i form av insemination är ju Lesbiska tjejer,tydligen.Lesbiska par får hjälp direkt.

Alltså jag har inget emot Läbbor,tvärtom...Dom är oftast inte så fjolliga och pinpinetta som många heterotjejer är, och jag förstår att dom inte tänder på karlar, det gör inte jag heller.... Men är det inte en jävla lyxvård rent ut sagt att kosta på dom insemination bara för att dom inte vill knulla till sig en bebis på det normala viset ? Samtidigt som folk dör i vårdkön ?
Kan dom inte bara supa till och få det överstökat med en killkompis ?
Det känns lite lyxvård....
Ungefär som om man skulle gå ner i vikt utan att banta !

Jag kan inte låta bli att äta massor med godis och läsk så sy ihop mina fingrar och min mun för jag kan inte styra mig själv....Eller gör en gastric bypass.
Istället för att kämpa på med motion och ändrade matvanor så kör vi en qvick fix och opererar magen på sjukvårdens bekostnad....Tvingad till bantning med operation...Åtminstone några år tills man vant magen med godis och alkohol.

Då kommer nästa kostnad för sjukvården.
Dom som inte blivit tjocka igen hamnar inte sällan i ett Alkoholmissbruk efter gastric bypass. och behöver dyr alkolistvård.

Sen har vi dom som klarar av att hålla vikten efter magsäcksoperationer men som istället får psykiska problem av alla valkar som blev kvar efter viktminskningen....Dom kräver Plastik kirurgi . Och vem får betala ? Jo den redan fattiga sjukvården som inte har pengar till gamla och sjuka och cancervård.

Som om det inte var nog så har den redan helt galna lyxsjukvården kommit med ett nytt koncept för matmissbrukare som verkligen inte har lust att banta.
Operera in en slang i magen och ät tills du storknar sen är det bara att öppna kranen och tappa ur maginnehållet igen... 
Och sjukvården betalar.

Nu har även tonåringar börjat ta upp vårdtid för att få hjälp med att bli av med vanliga tonårsfinnar...Tonåringar har haft finnar i alla tider men nu mår dom plötsligt dåligt och kan inte visa sig i skolan om dom har finnar .

Kan inte bara sjukvården ägna sig åt sjuka människor som behöver vård och strunta i alla självömkande egoister med välfärdsproblem som dom aldrig hade haft om dom hade levt i verkligheten, och inte varit så förbannat självupptagna.

6 kommentarer:

 1. Och allt detta till trots, måste skatterna höjas för att vi ska klara välfärden. Intressant eller hur? Välfärden är ju tänkt som en slags försäkring om man t ex blir sjuk, men vem vill betala till ett "försäkringsbolag" som inte garanterar att du får den hjälp du betalat för? Hade det gått att byta försäkringsbolag i välfärden, hade nog de flesta gjort det nu. För även om man skaffar privata försäkringar, slipper man ju inte undan den skatt man betalar till den gemensamma välfärden.
  Den enda trösten är väl att verkligheten snart kommer ikapp även sådana som inte vill leva i den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror pengarna skulle räcka om man prioriterade dom som "verkligen" behöver hjälp.

   Radera
  2. Det tror jag med, men nu prioriteras det ju på helt andra sätt, som vi vet.

   Radera
 2. Hej.

  En princip som borde råda för alla inom vården är 'är man dum i huvet får kroppen ont', detta om hur diverse självförvållande tillstånd skall prioriteras.

  Jag, om jag av olycka eller annans gärning, blir sjuk eller skadad skall prioriteras före den som äter sig till diabetes och hjärt/kärl-sjukdomar.

  Den skattefinansierade vården bör snarast skäras ned till endast vård av livshotande tillstånd - sådant som handlar om livskvalité - kosmetisk kirurgi exempelvis eller barnlöshet till följd av livsstilsval - kan med fördel bli en ekonomiskt bärkraftig privat marknad.

  Jag brukar argumentera med följande exempel:
  Den som argumenterar emot är välkommen att slanta upp till att börja med ca 28 000:- för att fixa till mitt sneda leende och mina gluggar i truten.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Du glömde visst all sjukvård och skattepengat som slösas på fotbollsspelare, ishockeyspelare, friidrottare och utförsåkare. Ja alla som dom tränar sig till ett allt för långt liv i lidande, i stället för att övergöda sig och röka sig till döds och inte belasta samhället någon extra lång tid.

  SvaraRadera