Sök inlägg

tisdag 22 november 2016

Tokig i Säter. Del 2


Säters kommun fortsätter att leva opp till sin slogan
Tokig i Säter.

På Åsenvägen tycker man att det går lite för fort...Man har tydligen mätt upp ett snitt på 70km/timmen. Men istället för att minska farten med fartgupp har kommunen valt att strypa ner vägbredden med en refug på var sida om vägen så att bara en bil i taget kan passera...Det går fortfarande att köra 70 där..Till och med fortare...Däremot går det inte att mötas..Och eftersom kommunen glömt att sätta upp en skylt som visar vem som har företräde så uppstår som synes komplikationer när bägge bilarna anser sig ha förkörsrätt.

Här mötte jag en arg gubbe som inte ville backa.
När jag gick ur bilen och plåtade gav han dock upp och backade iväg höttandes med näven...Det hela förvärras av att man valt att lägga refugen vid busshållplatsen. Så när bussen står där en längre tid blir det långa köer.
Eftersom det fortfarande går att köra  70 och mer förbi refugen så har kommunen planer på en till refug på samma väg...Lycka till !
Själv tror jag att snöplogen plogar ner refugen i diket i vinter.
plåtstaketet som satt brevid har redan gått den vägen.En annan knasig grej är den kommunala sanddepån.

Man kan hämta sand att ha på gårdsplanen hemma..Förut kunde man köra fram bilen till sanden och skotta sand in i den medhavda sandlådan i bilen. Men eftersom kommunen tycker att det går åt för mycket sand så har man nu satt opp stenar som hindrar bilarna från att köra fram till sanden...Man kommer inte närmare än ca 6 meter.... Jag försökte skotta till bilen men det gick inte så jättebra...Det blev i alla fall välsandat runtomkring bilen. 

Men jag är inte förvånad.
Eftersom kommunen styrs av tjänstemän som är skrivbordsakademiker istället för av vanligt folk så kan det inte bli bättre.
Man lever i alla fall opp till sin slogan Tokig i Säter!

Sandskottning.

Länk till Tokig i Säter del 1

8 kommentarer:

 1. En liten ros ska Säter ha: trevligaste och smidigaste avfallstationen i södra dalarna!

  Norra delen av Åsgatan i Hedemora har likadana chikaner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är trevligt på sopstationen men det är likväl en skandak att jag måste betala för sophämtning när jag ändå måste köra dit soporna själv.Plast,papper,glas, plåt och brännbart ska jag själv köra dit. Det ända som jag får slänga i tunnan är i princip matrester och det kan jag ju kompostera själv.

   Radera
  2. Och chikanerna i Hedemora går faktiskt att mötas i.

   Radera
 2. Hej.

  Sitter refugen fast eller är den lagd löst ovanpå vägen? Jag vill ju inte uppmana till något olovandes utan frågar av ren nyfikenhet.

  Där jag bor har kommunen en skojig situation: personer utan bil som bor i hyreslägenheter kan inte forsla elektronik och möbler till sopstationen, och får inte lämna det vid återvinningsdito; man är skyldig att ta den ut till sopstationen utanför stan. Något som är vanskligt för den som saknar bil eller har andra förhinder.

  Inte heller får man transportera sådant på kollektivtrafiken, och taxi kan vi glömma direkt. Alltså stället folk sina grovsopor på gatan, eller i planteringar.

  Kommunen löste detta genom att sätta ut containrar på vissa platser och tider, men då dess fylldes för fort enär folk haft skrot stående i förråd, så låstes containrarna.

  Så vi betalar skatt för att få låsta containrar ställda bredvid sopor.

  Heja politiska lösningar! Heja dem, heja!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Refugen är fastgjuten i backen...Men det ska nog inte vara några problem om plogen tar fart.

   Radera
 3. Har man löstv avfallsfrågan smidigt i nån kommunp? Dottern i London har kommunala plastbackar för olika slag bredvid tunnorna, fungerar klockrent där men rävarna lever fan om nätterna med backarna.

  SvaraRadera
 4. Du skulle ha videofilmat istället. Jag hade velat se när han hötte med näven och sedan backade :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju ha varit min granne som gärna vill va med på bloggen som satt i bilen :)

   Radera