Sök inlägg

fredag 28 oktober 2016

Äldre än nånsin ?


Delvis beror det på att barnadödligheten har minskat drastiskt i Sverige, men det beror också på att folk blir äldre innan dom dör.
Forskare och räknenissar menar att det beror på bättre mediciner och bättre levnadsvilkor än vad vi hade förr...Ja visst så långt kan jag ge dom rätt, men sen hänger jag inte med längre när dom menar att vi kommer att fortsätta att bli äldre och äldre i framtiden ?
Men hallå !!!
Dom här gamlingarna som är omkring 100 år dom växte ju upp på 20 0ch 30-talen.. Dom var många syskon och många av dom dog redan som små.Dom starkaste överlevde....Sen växte dom opp i en miljö utan en massa skräpmat och lyxliv...Dom fick hjälpa till hemma med det mesta och passa opp på sina föräldrar istället för som nu förtiden när föräldrarna passar opp på sina bortskämda barn som sitter framför TV-spelen och äter chips och Coca cola.

Vidare fick dom gå till skolan istället för som nu förtiden då barnen skjutsas fast det bara är 1 km till skolan.

Dom fick också börja jobba tidigt oftast med kroppsarbete och dom höll sig friska för dom hade aldrig haft råd att gå hemma och känna efter som vi gör idag..Nån lyxkonsumtion var det aldrig tal om..Dom fick lära sig att leva sparsamt och försiktigt...Dom flesta av dom här gamlingarna har faktiskt fortsatt med den livsstilen även in i modern tid...
Jag tror att det är därför dom blir så gamla.

Hur är det nu för tiden då ?
Jo vi räddar livet på nästan alla spädbarn även dom som föds förtidigt och har massor med defekter och sjukdomar...Om moder natur hindrar en befruktning P.g.a dåliga gener sjukdomar eller fetma hos föräldrarna så hjälper vi dom på traven med provrörsbefruktning....Barnen blir allergiska mot allt,har både hjärtfel,ADHD,damp och olika diagnoser inom Autismspectrat.
Sen blir ungarna matade med genmanipulerad besprutad skräpmat och godis.Skjutsade och curlade genom livet så att dom har övervikt redan i 10 årsåldern....Innan 30 blir det diabetes och högt blodtryck....På arbetsplatserna får dom musarm och ryggproblem p.g.a stillasittande jobb...På fritiden ska det festas med droger, och knapras piller mot ångest och för att kunna sova

Jag tror inte den här generationen blir 100 år.
Vad tror ni ?
 


 Kvinnor från förr !

6 kommentarer:

 1. Tja, har man en farsa som närmar sig 100 så kanske man har fått några gener för ett långt liv. Även vissa i föregående generationer har blivit riktigt gamla. Det gäller att sköta sig och inte bränna ljuset i båda ändar med sprit och droger.

  SvaraRadera
 2. Jag tror Bitterpitten har helt rätt i sina antaganden. Den uppväxande generationen blir den första som genomsnittligt kommer att sänka snittåldern på befolkningen. Och detta på grund av sitt leverne. Faktum är att jag tror att landet Sverige också kommer att omdanas och då menar jag inte i någon positiv riktning. //tompas11

  SvaraRadera
 3. Hej.

  En liten grej, men det är mitt specialområde:

  AST (AutismSpektrumTillstånd), Adhd/Damp/Add är medfött och beror på förändringar, ännu ej helt klarlagda, i hjärnans arbetsmetod. Hur handikappande dessa är beror mer på social kontext och uppväxtmiljö, när det gäller de mer normal- till högfungerande, vilket är ca 60% (dock i hög grad beroende på hur man räknar).

  I de äldre samhällstyperna rådde en rigidare och tydligare ordning med mycket klara sociala och formella regler - något autister behöver för att lära sig fungera i samhället (särskilt om de skall kunna lära sig hur regelverk fungerar och hur de förändras samt på vilka sätt de är kontextberoende). Sverige av igår var helt enkelt sådant att de autister som har normal IQ (85+) lätt kunde hitta nischer och roller (bonddräng, grovarbetare, soldat mm) och bli självförsörjande.

  Sverige idag är en röra där endast förändring är den enda konstanten, och där normupplösning och avsaknad av regler råder. Exakt den sortens miljö som ger autister rejäla problem.

  Jag tror det är den stora förklaringen till varför media ser en ökning. Att det beror på att diagnosen förändrats med stigande kunskap om den, och att vi därför vet att det rör sig om en grupp förmågor vars utveckling påverkas, är för svårt att göra sensation på.

  Boktips: 'Neurotribes' av Steve Silberman. Diagnosen Aspergers syndrom/autisms historia. Inte för att insinuera att du är okunnig (för då hade jag skrivit det rent ut) utan för att den är läsvärd och är skriven på vanligt språk (engelska). Facklitteraturen i ämnet är tungrodd och akademisk samt kräver förkunskaper inom allt möjligt från psykologi till neurologi, genetik och molekylärbiologi.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med angående sammhällsutvecklingen och aspergers. Jag har haft en del patienter med Aspergers.

   Radera
 4. Med tanke på alla skjutningar och sprängningar och skit, tror jag inte att vi kommer få se många 90-åringar i kommande generation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tänk, jag har exakt samma farhågor, Preben.

   Radera