Sök inlägg

torsdag 6 oktober 2016

Tjärna ängar är ett tryggt område !???Högskolan Dalarna vill flytta hela verksamheten till Falun..Gangsterstaden Borlänge är dålig reklam för Högskolan...Borlänge slåss desperat för att få vara med i leken och tvätta bort gangsterstämpeln,så nu är rosornas krig i full gång mellan Socialdemokratiska Kommunalråden I Falun och Borlänge.

Men nu har även eleverna på Högskolan i Borlänge gett sig in i striden..Dom känner sig otrygga och törs inte gå ut på nätterna eftersom elevbostäderna ligger i värsta "Ghettot" Tjärna ängar och Jacobsgårdarna.
Här intervjuas 2 rädda elever.
Journalisten frågar eleverna om det inte är bra att det bor elever på Tjärna ängar för att bryta segreationen ?
Det är för sjutton inte bra för nån att bo där..Polisen törs ju inte ens vara där längre...Det enda vettiga vore att köra in med en bulldozer och göra parkeringsplatser av hela skiten.

 Jag har själv bott på Tjärna ängar för 25 år sen.
Redan då var det bilbränder våld och knark...Men på den tiden var det inte så mycket invandrare där..Mest krimminella Finnar och Svennar, och vanligt folk som inte fick tag på nåt annat ställe att bo...Jag tröttnade på att jämt bli stoppad av Polisen när jag kom hem ifrån jobbet(ja på den tiden var det gott om Poliser) så jag drog till landet.

Om Borlänge kommun hade haft den minsta tanke på att integrera flyktingar i Borlänge så hade dom INTE placerat flyktingarna på Tjärna ängar.Antingen jävlas politikerna med flyktingarna eller också fattar dom ingenting.

Makteliten i Borlänge blundar och låtsas att allt är bra...Tunabyggens VD tycker att området är tryggt.
Och  Kommunalrådet tycker inte att Tjärna ängar är ett Ghetto.
Han tycker inte ens att det ordet ska få finnas..Det lär ju hjälpa mycket...Men han föreslår omtag och kraftåtgärder som att renovera lägenheter och öppna en expedition på elevboendet på Tjärna ängar....Kommundirektören.kommunalrådet och Tunabyggens Vd kör huvudet i sanden alla 3 och får det att låta som om det är lokalerna det är fel på,när alla vet att det är kriminalitet och segreation på området som är problemet.

Vad lustigt att dom som gillar Tjärna ängar INTE bor där själva.

Men snart kommer saker och ting att ändra sig för nu ska Tjärna ängar få en konstsatsning.
Lite oklart vad det blir men jag skulle tro att det blir batikhäxor som ska jollra med Somaliska unga män och lära dom att klottra istället för att kasta sten och bränna bilar.
I Falun kanske det funkar med kultursatsningar och välkammade Akademiker,men inte i Borlänge.

Det är bara att titta på cyklisterna så förstår ni själva.
I Falun har medelålders cyklande män, reflexväst och cykelhjälm.
Det har dom inte i Borlänge.


4 kommentarer:

 1. Hej.

  Flytta Högskolan Dalarna till Rot, eller Noppikoski istället.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så flyttar vi Tjärna ängar dit.

   Radera
 2. Klart det är ett tryggt område, Sverige har aldrig varit tryggare än det är nu, så det så.

  SvaraRadera
 3. Men Sverige har aldrig varit tryggare, vet du väl ;)

  SvaraRadera