Sök inlägg

söndag 16 oktober 2016

Mannen som gör vad som faller honom in.

Om det är nån musiker idag som har Punkattityd så är det Bob Dylan.

Han har alltid sagt och gjort det som faller honom in och totalt skitit i om det var bra eller dåligt för hans karriär... När han i början av sin karriär motvilligt blev nån slags ikon för alla folkprotestsångare då la han av med protestsånger och började spela rock istället, till många fans stora förtret....När han då blev hela hippiegenerationens Gud och större än både Beatles och Stones, då drog han sig tillbaka och började spela lågmäld country.

När Woodstock anordnades 1969 så bodde Dylan i närheten och alla trodde så klart att han var given på festivalen.. Men Dylan var inte alls bekväm med att ha en massa folk rännande där han bodde och absolut inte Hippies som han hatade,så han drog till Isle of wrigt och spelade där istället.

Han tröttnar ofta på det han håller på med och är helt impulsiv..På hans konserter finns det aldrig nån spellista och ingen i bandet vet vilka låtar han tänker spela...Han byter ofta arrangemang takt och tonart på låtarna också..Han kan byta ut alla låtarna från en kväll till en annan...I början av sin karriär hade han en ide' om att han bara skulle spella en låt en gång och sen göra en ny istället.

En rolig händelse var när han 1984 hade spelat in skivan Infields. Det var en välproducerad skiva med 80-talssound och Mark Knopfler på gitarr...Det gjordes en musikvideo med första singeln,som heter Jokerman.
Dylan tyckte inte alls om att göra en musikvideo och när han såg resultatet så beklagade han sig över att han måste betala för sån skit.
Jokerman

När han sen skulle promota Jokerman  i Letterman show då var han redan trött på soundet på skivan och tog med sig några unga killar som spelade punk influerad rock. Dom lirade live och gjorde Jokerman i en helt annan version än på skivan..Skivbolagsfolket måste ha rivit sitt hår i förtvivlan.
Jokerman hos Letterman


En annan lustig sak med Infields är att Dylan spelade in en av sina bästa låtar någonsin till den skivan nämligen Blind Willy Mctell.  
Men den kom aldrig med på skivan.Han har inte gett nån bra förklaring till varför heller..Förmodligen tyckte han att låten var för bra för den skivan.


Nu har Dylan i alla fall fått Nobelpriset i litteratur.
Och han verkar inte bry sig ett skit...Det har gått 4 dygn och han har inte kommenterat det med ett ord....Konstigt nog tog han emot POLARpriset för 16 år sen...Så jag trodde nog att han mjuknat lite,men han kanske fick nog av Kungen då ?
Somliga tycker inte att Dylan är värdig Nobelpriset.
Jag tycker inte att Nobelkommitten är värdiga att få Dylan.
Dom flesta som fått Nobelpriset är ju helt kassa författare som ingen har läst.

Dessutom måste ju Nobelfesten vara den mest vidriga överklassfest man kan gå på..Kungligheter  Politiker och rika kändisar i frack, som för sig elegant och världsvant och bara är låtsastrevliga och politiskt korekta hela tiden.

Jag hoppas Dylan skickar en spya !


P.S.
Om ni vill läsa nåt bra så ska ni läsa BOB DYLAN Memoarer första delen.
Slå upp den var som helst och börja läsa,sen kan man inte sluta.. Han målar upp miljöer och tidsanda så att det känns som om man är med i berättelsen.
11 kommentarer:

 1. Dylan ställde alltid upp när George Harrison frågade.
  /T

  SvaraRadera
 2. Bitterpitten - high five!//tompas11

  SvaraRadera
 3. Hehe, helt rätt av Dylan. Han har nog viktigare saker för sig än att bry sig om ett nobelpris :)

  SvaraRadera
 4. Hoppas att Dylan ger dem fingret, så kan de sitta där och se ut som fågelholkar.//tompas11

  SvaraRadera
 5. Har hört för länge sedan, om när han hade spelat in en platta, och allt var klart, så fick han höra Dire Straits.
  Han frågade då vem som spelade gitarr, och fick svaret, Mark Knopfler.
  han skall då ha sagt, nu börjar vi om från börajan, med allting, och han (Knopfler) skall var med på skivan.
  Det blev LP:n A slow train coming.

  Hörde den berättelsen av en dåvarande jobbar kompis, och det är ingenting jag forskat vidare i.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också hört den...Det var deras debutsingel Sultains of swing som han hörde,den låter som Dylan....Tyvärr blev han missnöjd med resultatet eftersom Slow train comin blev för välproducerad har han sagt efteråt.

   Radera
  2. Så nu lärde jag mig något nytt igen. Enda versionen jag tidigare hört av "Slow train" är den jag har på Kassettbandet Dylan & the Dead

   Radera
  3. Dylan lär ha blivit förvånad när Greatfull dead ville spela 2 låtar från Slow train comin LPn...Han hade aldrig spelat dom live tidigare sa han.

   Radera
 6. Bästa nutids- och sammanfattning på nätet. Du är King Bitterpitten!

  SvaraRadera
 7. Tack nu rodnar jag...Saknar dig ;)

  SvaraRadera