Sök inlägg

tisdag 5 juli 2016

Ogräs

Det växer ogräs på gatorna i Säter.

Mitt inne i stan på gator och trottoarer breder ogräs av olika slag ut sig.
Kommunalarbetarna lyser med sin frånvaro.. Råkar man nån gång se nån så leker dom med mobilen eller kör nån stor maskin..Nu förtiden verkar ingen kunna göra något om dom inte får köra en stor maskin som gör jobbet åt dom.
Det finns tydligen ingen stor maskin som rensar ogräs från trottoaren.

Kommunen erbjuder sommarjobb till alla niondeklassar som vill jobba..Man kan ju tycka att någon av dom skulle kunna rensa ogräs...Men eftersom dom bara är 16 år så kanske dom inte får hantera hackor och spadar ?

Sen har vi ett stadshotell mitt i stan som numera är flyktingförläggning. Där klagar flyktingarna på att dom inte har något att göra...Borde inte dom kunna rensa lite ogräs ?  Nej just ja...Då går ju kommunals fackförbund i taket över att nån tar jobbet ifrån deras medlemmar.

Det finns tydligen ingen som kan,får eller vill rensa ogräs i Säter.

Lika bra det föresten.
Det är ganska vackert med ogräs.
Då slipper man se alla sprickorna i fasaden.

8 kommentarer:

 1. Min 18-åriga dotter sommarjobbade 3 veckor på Parkleken i Stockholm. Fullständigt meningslösa veckor utan meningsfulla eller egentligen inga arbetsuppgifter. Förvaring i kommnunens regi. Kommunalanställd. Mer behöver inte sägas. För den som aldrig jobbat förut får man en fullständigt felaktig uppfatttning om vad arbetslivet innebär. Eller så får man en fullständigt riktig uppfattning om arbetslivet som kommunalanställd. Jag tror på det senare. Tur att hon har skaffat sig riktiga arbetsliverfarenheter från en privatägd Coop-butik. Innehavaren tillåter inte att någon slappnar av en minut. Som det skall vara. Kommun och stat? Stora delar av våra skattepengar i sjön på arbetsuppgifter som inte behövs.

  SvaraRadera
 2. Det är nog inte bara den alltmer spruckna fasaden som de försöker dölja med ogräs. Hela landet håller på att spricka och gå i bitar på grund av allt "ogräs" som ingen törs eller vågar rensa bort... //tompas11

  SvaraRadera
 3. Korrekt observation, kan inte arbetet utföras från hytten på en maskin utförs det inte.
  På Ultuna där jag ofta är kan man få se de mest fantastiska saker. En man som drog upp vinterns snökäppar för att lägga dem i skopan på en jättelik baklastare, hade gått lika bra med en liten kärra. En stör hjulgrävare som med nån sorts gräsrivare krattade löv, mossa och grus från gräset närmast vägen, hade gått bättre manuellt då halva gräsmattan försvann.
  Priset togs dock då en stor alm fällts och borttransporterats mitt på parkgräsmattan, det fanns lite löv och småkvist kvar som ett geni försökte dra ihop med skopan på nämnda baklastare. Förutom att det gick hälften så fort som om man gjort det med kratta kan ni tänka er hur gräsmattan såg ut efteråt.

  Men det är väl så idag.Tyvärr lyckas jag nog inte bättre själv med mina barn, sonen skulle hjälpa till att gräva en grop för en syren, räckte honom spaden som han vände och vred på - hur sätter man igång den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådan far sådan son brukar man säga eller äpplet faller inte så långt från äppelträdet. //tompas11

   Radera
 4. Hej.

  I Malmö har jag vid besök iakttagit hur man halmar (beskär) pilträd i stadens parker:

  En man kör lastbilen, försedd med mobillyft (bilen alltså, inte föraren...). En man sköter mobillyften. En man står i korgen och svingar en motorsåg. Två slipsnissar, kärringar av valfritt kön, står bredvid sin kommunala gasbil försedda med anteckningsblock och bokför hur arbetet utförs. Totalt fem personer.

  Jag har också fått se resultatet av språkförbistring, då många av de tvångskommenderade parkarbetarna har små kunskaper i svenska: instruktionen "röj upp buskaget" som underförstått innebar 'rensa ogräs, ta bort döda grena och kvistar, samt kratta väck skräp' tolkades som 'ta bort buskaget'. Ridå, och ingen skam över afghanen som höll i verktyget - den skall vila på hans chefer.

  Fast första pris går till kommunens 'JobbMalmö'. Där anställs på ettårskontrakt (egentligen tre månader i stöten) människor som 'står långt från arbetsmarknaden'. Alltså nyss utkomna kåkfarare, handikappade, långtidsarbetslösa invandrare utan utbildning, och andra med särskilda behov. Efter ett år som kommunal statare med 13k/mån netto vid heltid, inklusive kvällar och helger samt obetald jour, tillika utan rätt att löneförhandla och utan LAS, upphör anställningen automatiskt. Det fina är att då kan personen få a-kassa istället för soc-bidrag, och statistiken ser bättre ut, samt att kommunen får 75% av lönerna betald via Arbetsförmedlingen.

  Äkta socialdemokrati!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Jag vet inte om Säter har egna lagar och regler, men i övriga riket så är det fastighetsägaren som ska sköta om trottoaren utanför sitt hus. Visst om huset ägs av kommunen så är det ju kommunens ansvar. Verkar som fastighetsägarna i Säter är lata eller snåla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte tänkt på om det skulle vara privata fastighetsägare som ska rensa ogräs inne i centrum,men det brukar ju vara kommunen som sandar och skottar snö.
   Dom få gånger jag sett nån rensa ogräs i stan så har det i.a.f varit kummunalarbetare.
   Sen är det ju inte bara vid fastigheterna utan lite överallt tycker jag. Refuger,diken,torg mm.

   Radera