Sök inlägg

onsdag 27 juli 2016

Llite dödsstraff har väl ingen dött av

Det snackas mycket om Turkiet nu.
Efter statskuppförsöket kastar President Erdogan sina motståndare i fängelse och han vill införa dödsstraff igen.  Ledare i EU går i taket och säger att Turkiet kan absolut inte vara med i EU om dom inför dödsstraff....Varför då ?  Jo om Turkiet inför dödsstraff så är dom barbarer och Nazister och sådana kan vi inte ha i EU...EU kan inte ens sammarbeta med såna barbarer....Dom borde inte få vara med i Nato heller....Nej just det....Men vänta lite nu...Nato har minst 33 stater som har dödsstraff och dom sammarbetar med EU.
Hur fan går det ihop ?
Jo USA har 33 delstater som har dödsstraff.

Varför är det ingen som säger till USA att dom måste sluta vara Nazistiska barbarer med dödsstraff om EU ska ha med dom att göra? Och varför vägrar inte civilicerade stater att vara med i Nato när det styrs av sådana barbarer ?
Dom flesta Svenska politiker vill ju också gå med i Nato även om vissa låtsas nåt annat... Vi är ju nästan med redan.

Ok det är alltså skillnad på när USA har dödsstraff och när Turkiet har det ?
Men vad är skillnaden ?
Är det att Turkar är efterblivna svartskallar som lever kvar i 1800 talet ?
Medan Amerikaner är stabila västerlänningar vars kultur vi älskar och avgudar ?
Ja hur stabila är dom när Donald Trump har blivit president ?
Han vill ju att USA ska gå ur NATO och låta Europa sköta sina egna problem.
Då kan vi sitta där utan USA men med Turkiet som våran bundsförvant i Nato.

Sanningen är väl den att varken EU eller Sverige törs sticka upp mot USA för att vi är skiträdda för att hamna i onåd hos dom... 
Och därför törs vi inte stötta en folkhjälte som T.e.x. Edward Snowden.
Svenska politiker slår sig ofta för bröstet och hävdar att vi är en fristat för politiska flyktingar,men det gäller bara om dom inte flyr ifrån USA.

I Sverige älskar vi egentligen länder med dödsstraff
Vi har Natoavtal och är en lydstat åt USA .
Vi handlar nästan allt från Kina och sammarbetar med Kina på en rad områden.
Vi älskar att semestra i Thailand.
Sen klagar vi på att Turkiet vill återinföra dödsstraff.
Fan vad ynkliga vi är.

6 kommentarer:

 1. Har funderat lite på det där att USA har ett koncentrationsläger - på Kuba!? På egen mark kan dom ju inte uppföra sig hur som helst. Även Sverige har ju nyttjat faciliteten genom att skicka utlänningar dit. Det har man heller inget problem med. Påse över huvudet och blöjor och så bär det iväg med omärkta "privatplan".

  SvaraRadera
 2. Ja, det är verkligen uppochnedvända världen.
  Men i fallet som du "Anonym" tar upp vill jag minnas att dessa herrar senare fick rejäla skadestånd för sitt lidande. Dessutom är inte jag helt säker på att de var helt oskyldiga heller, även om förfarandet inte var det lämpligaste.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Inte helt säker"? Hade det varit du själv som blivit torterad och fått en klapp på axeln och ett sorry då hade du nog varit helt säker på att det är åt helvete med rättssäkerheten även här i landet. Är rätt säker på att det fortfarande är såna som varken fått beslagtagna pengar tillbaka eller upprättelse eller specificerade anklagelser ännu i den härvan. Där kan ni rota runt lite ni som misstror systemet.

   Radera
  2. Oavsätt om nån är skyldig eller inte så är det ju åt helvete att Amerikansk militärpolis får åka till Sverige och hämta misstänkta helt godtyckligt utan bevis...Vilken kontrast mot fallet Calle Johnsson där svenska myndigheter helt uppenbart inte vill lämna ut honom till en Grekisk rättegång för att man inte litar på det Grekiska rättssystemet .
   Finns det något land i världen som litar på det Svenska rättssytstemet efter faller Thomas Quick ???


   Radera
  3. Nej, efter Quickskandalen ligger mitt förtroende för rättssystemet i botten.

   Radera
 3. Grymt bra analys av detta infekterade ämne.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera