Sök inlägg

måndag 25 augusti 2014

Giriga Svenskar

För 20 år sen tjänade dom flesta Svenskar ungefär hälften av vad dom gör i dag.
För 20 år sen kostade en billig  starköl (33cl )på bolaget  ca 10 kr. I dag kostar den 8 kr.
Men det tycker Svensken är för dyrt,så han åker till Tyskland och köper den för 5 kr. sen säljer han några till kompisen för 7 kr.Bägge två begår ett brott av ren snålhet.
Det är girigt !

För 20 år sen var det ungefär 3 gånger så dyrt med charterresor jämfört med nu.Och priserna går hela tiden ner .För 20 år sen åkte Svenskarna på charterresa högst en gång om året,nu åker dom 2-3 gånger om året. Men trots att det har blivit så billigt så är Svenskarna inte nöjda.Nej dom väljer dom billigaste oseriösaste flygbolagen som driver kohandel med personalen.och sparar in på säkerheten för att pressa priserna. Det skiter väl dom giriga Svenskarna i.

För 20 år sen kostade en 28" Tv 7000kr. Nu kostar en 32" Tv 1500kr. Skatten är dessutom lägre nu än för 20 år sen. Så trots att Svenskarna tjänar dubbelt så mycket som för 20 år sen. Har lägre skatt än för 20 år sen och betalar mycket mindre för allting,så är Svenskarna  inte nöjda. Nej dom giriga Svenskarna fortsätter att klaga på att lönen är låg och att allting är dyrt. Sen fortsätter dom att köpa allting billigt ifrån diktaturen Kina och andra låglöneländer.Sen tycker Svenskarna att det är girigt att Svenska företag flyttar utomlands till låglöneländer.
Nu börjar Svenskarna upptäcka att det inte alls är så lätt för deras barn att få jobb,som det var när dom själva var unga. Då skyller Svenskarna på politikerna.
Men tyvärr så finns det inget politikerna kan göra åt att giriga Svenskar inte vill betala vad det kostar att tillverka mat och prylar i Sverige.

Det kommer att gå åt helvete för Sverige,och det är vårt eget fel.

GIRIGA SVENSKAR.
4 kommentarer:

 1. Hur gör du själv?

  Med det rättspatos du uppenbarligen har så förmodar jag att du i skattedeklarationen uppger t.ex. vedhuggning åt grannen i utbyte mot ved och allehanda arbetsbyten som plöjning av potatisland mm. :)

  Eller var drar vi gränsen för girighet?

  PS
  Kom ihåg att deklarera för lervällingen. Förresten kan det röra sig om olaglig dumpning av fyllnadsmassor så passa på och gör en polisanmälan också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väl likadan själv. Men jag klagar iaf inte på att allting är dyrt.Eller att jag har låg lön ( 24000 i månaden) det blir mycket över på den lönen.
   Sen tycker jag faktiskt att man får kasta sten i glashus.

   Radera
 2. Sten i växthus menade du väl?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis.Mitt är ju gjort av pansarglas :)

   Radera