Sök inlägg

tisdag 12 augusti 2014

Gästbloggerska tränger sig in hos BITTERPITTEN

Man upphör aldrig att förvånas. Hälsade på hos BITTERPITTEN och undrade om jag kommit rätt.

Golvet var nybonat. Fantasifulla gardinuppsättningar i varje rum väckte beundran.  Cadillacsoffan stod nästan färdig. Mattfransarna var välkammade. Katternas pälsar genomborstade. I köket stod kryddburkarna på parad i alfabetisk ordning och exotiska fruktfat speglades i det blanka, nyskurade kaklet.  I ugnen doftade en äppelpaj medan han själv var i färd med att äntligen spika upp de sista listerna som väntat förebrående sedan tiotalet år tillbaka.

När han var färdig bjöds jag in i den nymålade verkstan, där förut ett antal eftersatta, rostiga vrak av olika årsmodeller väntat förgäves på omsorg och upprustning. Nu stod där bl a en Duett, en Fordpickup och en Cadillac, helt iordningställda, sida vid sida. Väggarna pryddes av blanka verktyg sorterade efter storlek och dimensioner, och en vit, nystruken overall hängde på en galge i ett plastöverdrag och väntade på nästa mektillfälle.

Jag undrade hur den ständigt stressade mannen, med alltid alldeles för lite tid och för mycket projekt och idéer, plötsligt verkade ha kommit ikapp med sitt liv. Kunde det ha ett samband med den plötsliga förlusten av bredbandsmodem och Internetåtkomst?

Mannen som förmodligen låg ihopkrupen i fosterställning och sög på tummen då han insett att han inte skulle komma åt bloggen på flera dagar, hade till slut accepterat faktum och istället ägnat sig åt andra länge försummade sysslor.
Och om han inte anlitat en svekfull bloggvakt som inte drar sig för att skriva egna inlägg i lönndom, skulle ni aldrig fått veta detta!

Jag väntar med att tala om att han bara glömt sätta i kontakten tills han byggt färdigt min uteplats och inglasade veranda...
4 kommentarer:

 1. Holy shit!! Är det så enkelt?? :-o *rusar genast och drar ur sla

  SvaraRadera
 2. Då kanske han äntligen ställer upp i Vasaloppet också? En tid var det ju många som frågade efter honom........ :-)
  S. Svinstank :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så enkelt är det inte :)
   kul att du läser min blogg

   Radera