Sök inlägg

söndag 6 juli 2014

Stockholm en Bonnhåla

BITTERPITTEN var till Stockholm och bodde på hotell i samband med Stones-liret på Tele 2 arena.

Vi bodde på ett nybyggt hotell som heter Park inn  by Radisson. Det fanns inget kylskåp på rummet,och inget ställe att sitta och äta medhavd matsäck heller.Vi fick sitta i sängen och använda nattuksbordet som var nere vid golvet.


Jag förstår att man gör det obekvämt att äta på rummen för att vi ska gå ner i restaurangen. Men den var ju stängd. Det visade sig att dom flesta restauranger i närheten inte öppnade före kl 17.

Sen skulle vi iaf åka buss nån km in till Globen. Det var inte det lättaste. Först måste vi köpa SL kort och tanka dom. Sen skulle vi leta på busshållplatsen till buss 22B. Det visade sig finnas 2 st 22B som gick åt olika håll. Men ingen 21 eller 22A eller 23 (ett litet tips till SL ) Efter mycket letande fick vi reda på att buss 22B gick ifrån busshållplatser märkta 187,och 194. Ingenstans fanns det en hållplats märkt 22B.
Väl på bussen krånglade korten. varken vi eller busschauffören kan se hur mycket pengar det finns kvar på kortet. Det var en omständig procedur med korten.Det hade gått mycket snabbare med VISAkortbetalning,eller kontanter.

Efteråt när vi skulle hem ville vi försöka äta igen. Då var klockan 23:30. Både Donken och MAX vid Globen hade redan stängt. Hemma på bonnlandet stänger Donken kl 03:00.

Väl tillbaka på hotellet var restaurangen stängd igen. Detsamma gällde dom andra restaurangerna som öppnade vid 17. Det enda stället vi hittade som var öppet var en Statoilmack,där en ensam tjej fick betjäna en oändlig kö.
 Teflonrullad grillkorv i flytande pulvermos. Tack Stockholm.

Både bil buss och T-bana verkar ju vara hopplösa transportmedel i Stockholm. Iaf som turist. Det enda som verkar funka är väl båt. Synd att jag inte har nån båt.

5 kommentarer:

 1. Men Stockholm är vackert! Det är en fantastisk syn hur staden blir mindre och mindre, i bilens backspegel.

  SvaraRadera
 2. Faktiskt är just det där krånglet en av anledningarna till att jag besöker Stockholm så sällan. T o m stora städer utomlands har ett enklare system.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar inte hur dom tänker ? Dom måste ju förlora jättemycket turister.

   Radera
 3. Ja det är en förbannat ociviliserad håla. Det är långt, krångligt,omständligt och bökigt. Inte undra på att ortsborna stressar där annars hinner dom inte med nåt alls.

  SvaraRadera