Sök inlägg

onsdag 7 maj 2014

Är det män eller kvinnor som överkonsumerar ?

Jag såg nyss en intervju med Gudrun Schyman på Aktuellt...Det visade sig att FI har en punkt i partiprogrammet där dom anser att män måste omskola sig till att ändra sitt transport och konsumtionsbeteénde ???
FI anser att män överkonsumerar lyxprylar och gör dyra lyxresor...Men hallå !!!   Vilken planet har ni varit på ?
Jag har jobbat på kvinnliga arbetsplatser och umgåtts med kvinnor i hela mitt liv....Och jag har en helt annan uppfattning.
Vilka är det som vill slänga dom gamla möblerna och köpa nya ? Vilka är det som vill ha nytt badrum och jacuzzi ? Renovera köket ?  Köpa nya kläder och skor ,fast det inte är nåt fel på dom gamla ? Åka på dyra chartersemestrar ?  Och framför allt slänga prylar......Jag får ofta höra från kvinnor "Man kan inte spara på allt "    "Släng Skiten"   "Köp nytt istället "
Jag känner även en hel del män.....Ofta får jag höra av dom att  "Nu vill frun byta bil igen "  " Mina kläder är tydligen omoderna och duger inte"   "Hon tycker att jag är snål som vill vara hemma på semestern"   "Hon slängde min favorit soffa och köpte en ny"
Kom för fan inte och säg att det är vi män som överkonsumerar....Åtminstone inte gubbar som BITTERPITTEN. Vi vill leva i harmoni med naturen och bo på landet... Men det blir allt svårare att hitta nån kvinna att leva med i ett flärdlöst omodernt samhälle där man hugger ved och skottar snö....Kvinnorna vill in till storstan , leva bekvämt lyxliv,köpa dyra nya kläder till varje fest, och låta sopberget växa.
Ok jag vet att jag generaliserar.....Men kom igen Gudrun för fan.

11 kommentarer:

 1. Hehe, får nog hålla med dig. Här är det jag som vill köpa nytt hela tiden och renovera, sällan min man. Men, vem vet, kvinnorna i FI kanske inte alls överkonsumerar. Då är det kanske där män ska leta efter sin tilltänkta? ;) I alla fall om de vill spara pengar.

  SvaraRadera
 2. Så är det naturligtvis. FI-kvinnorna är så klart lågkonsumerande ekologiska veganer....Synd bara att dom inte verkar vara så förtjusta i män :)

  SvaraRadera
 3. Hon verkade inte ha nåt emot män ,på den tiden.

  SvaraRadera
 4. Jo jag skrev lite kring tokeriet i Maj..
  http://blogg.vk.se/Mexan/2014/05/02/i-host-blir-det-f/

  Vänligen köp "Cafe´rättvisan" och skratta sönder diafragman
  http://www.adlibris.com/se/bok/cafe-rattvisan-en-feministisk-historia-9789186237844
  om boken
  http://genusdebatten.se/cafe-rattvisan-nar-du-behover-en-mental-paus-i-debatten/

  SvaraRadera
 5. Det är lätt att se att män lägger mera pengar på konsumtion, gör större biologiska avtryck (det mäts i ha/år), släpper ut mera växthusgaser, gör färre etiska/ekologiska val. Kvinnor lägger en stor del av sin inkomst (fast hon tjänar mindre) på mat, hygienartiklar och kläder till familjen osv. Det är en väldigt stor skillnad mellan kön, i Sverige och i alla andra länder. Det går att googla fram vetenskapliga rapporter, statistik från myndigheter osv om man vill ha det bekräftat. Kvinnor lägger dock mera på kläder och skönhet än vad män gör. Frågan är för vems skull men det är en annan diskussion. BÅDE män och kvinnor i det här landet måste dock förändra sitt konsumtionsmönster. Kvinnorna dock inte lika mycket. Det är synd att F! gör dessa fakta till en rättvisekamp för det förstör för ett miljöarbete då det väcker ilska hos män som får det här kastat i ansiktet vid fel tillfällen.

  Hälsningar en kvinna som studerar just miljöfrågor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Handen på hjärtat. Är det du eller din man som vill renovera kök och badrum.Och slänga gamla möbler för att köpa nytt. Att det sen kan vara för mannens pengar det är en annan sak.

   Radera
 6. Riktigt bra inlägg! Du har en så inpirerande blogg. :)

  Önskar dig en fin dag!
  http://www.badtunnaexpert.se

  SvaraRadera