Sök inlägg

onsdag 19 mars 2014

Vadå bostadsbrist ?

På radion snackas det om bostadsbristen i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.
Politiker från alla läger kräver att det byggs fler bostäder framförallt till unga som vill flytta till storstäderna.
Men jag har inte hört en enda politiker som ifrågasätter varför alla ungdomar vill till storstan ?
Politikerna kör huvudet i sanden och fokuserar på helt fel saker.
Om det fanns jobb och infrastruktur i resten av landet så skulle vi inte ha nåt bostadsproblem.
På landet kan man få en kåk för 200 000-300 000 om man inte har så stora krav.... Det finns ställen där en insatslägenhet kostar ett par tusen och hyran lika mycket.....Men där finns inga jobb så klart.
Landsbygden i Sverige håller på att totalhaverera....butiker slår igen...Industrier lägger ner..Skolor stängs...Mackarna dör...Det finns varken bussar tåg eller taxi......Och till råga på allt elände vill både regeringen och oppositionen höja bensinskatten.
Den arbetsföra befolkningen sticker och pensionärerna blir kvar.
Sverige är ett luftslott som fått punka.....Och politikerna tror att vi löser problemen med att alla lantisar flyttar till storstan....För 40-50 år sen då blomstrade landsbygden. Det fanns både tåg bussar och skola även på landsbygden..Ja till och med bokbussar. Och postkontor för tusan.
Nu ser det ut som i en apokalyptisk undergångsfilm om man åker ut på landsbygden.....Övergivna hus.fallfärdiga industribyggnader,igenväxta vägar och utbrända bilvrak som ingen bryr sig i att ta rätt på... Va fan var det som hände med det moderna samhället ?
Det är iaf. inte bostadsbrist.

8 kommentarer:

 1. Internet har ni uppenbarligen så distansjobb inom "data" borde inte vara helt omöjligt, ifall ungdomarna kunde nöja sig att jobba och strunta i andra nöjen. Själv är jag ingen ungdom och skulle gärna flytta ut på landet, speciellt eftersom man tydligen kan köpa ett 10 kåkar (eller en hyfsat fin + stort garage och rejäl tomt) för samma summa som 1st halvdan kåk betingar i förorten.

  Problemet är vad man skulle försörja sig på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försörj dig på en mode´blogg kanske

   Radera
 2. Kanske bäst att fly till Norge medan tid är....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kanske ska folkomrösta som dom gjorde på krim.Sen går vi med i Norge.

   Radera
 3. Problemet är ju, som du redan är inne på, att de flesta väljer att flytta dit jobben finns. Kanske är just internet och distansarbete den stora lösningen här?

  SvaraRadera
 4. Det kan nog vara lösningen för endel.Men jag har svårt att tro på ett samhälle som bygger på cyberspace.Om alla sitter vid datorn har jag svårt att se var pengarna ska komma in ? sen går det ju inte att bo på landet helt utan infrastruktur heller. Nån måste ju sköta om samhället rent fysiskt också. Skotta snö,röja busk,laga vägar,mm. Men det verkar ju inte finnas pengar till sånt längre.

  Äh IT bubblan spricker nog snart....Själv har jag alltid varit emot internet och mobiler.Jag skulle aldrig nedlåta mig åt sådant trams..Självklart skriver jag mina inlägg med papper och penna. Sen slänger jag bara ut papperet där den gula postlådan stod förut.Resten vet jag inte,men det funkar.Varför krångla till det med elektricitet och bredband :)

  SvaraRadera
 5. Ja, det kan jag hålla med om att internet inte är svaret på allt, men eventuellt för att komma tillrätta med "bostadsbristen" ;)
  Haha, då måste du ha en brevbärare som fungerar i direktlänk med internet och kanske är det din brevbärare då som har hittat den perfekta länken mellan det fysiska samhället och cyberrymden? :o

  SvaraRadera
 6. Jag säger bara, se upp för Facitfällan!

  SvaraRadera