Sök inlägg

lördag 8 mars 2014

Internationella kvinnodagen

Charlotte Kalla Blev vald till  årets kvinna i EXPRESSEN med motiveringen"Med sin vinnarskalle är hon en förebild som kallas "monster" och "brutal".

Inget ont om Kalla...Men motiveringen säger något om vad vi vill ha för kvinnor... Vinnarskalle, monster,brutal.....Kvinnor som är duktiga på idrott,det är bra det.Ju brutalare och manligare desto bättre....Dom sämsta egenskaperna hos män,dom lägger vi på kvinnor och tycker att det var en duktig kvinna... Hon ska va bäst och stöddigast då är hon en bra kvinna.

Ska vi hylla duktiga starka kvinnor på Internationella kvinnodagen ?  Jag tycker inte det.
Då förminskar vi alla andra kvinnor som redan är nedtryckta i skiten....Jag vill istället att vi tänker lite på alla kvinnor som inte har det så bra....Alla unga tjejer som skäms för sina kroppar eftersom dom styrs av helt sinnesjuka modéideal.....Alla lågavlönade dubbelarbetande kvinnor som tvingas jobba deltid för att ta hand om sina föräldrar när samhället sviker.....Alla misshandlade hotade kvinnor som inte får det beskydd dom har rätt till......Alla bortrövade kvinnor som säljs som sexslavar åt rika män.....Alla förtryckta kvinnor som tvingas bära burka och slöjor.....Alla kvinnor som blir bortgifta som barn.....Och inte minst alla vanliga kvinnor som jobbar heltid och sköter hemmet åt lata karlar och en hoper med ungar.....Idag tänker jag på er,och hoppas att ni får en bra dag och att ni får ligga i kväll,med den ni vill :)

En gammal låt om kvinnor   Woman is the nigger of the world  / John Lennon

3 kommentarer:

  1. Det här var fanimej nog det bästa Du satt ord på. Heders.

    SvaraRadera
  2. I jäställdhetens tecken tycker jag att du inte skall glömma bort 14:e mars ;-)

    SvaraRadera