Sök inlägg

onsdag 14 augusti 2013

Det var bättre förr 2

Minns ni när man skulle tanka förr ?  Bensinmacksbiträde i keps torkade rutorna,kollade luften i däcken,oljenivån och fyllde på bensin.....Behövde man en fläktrem eller tändstift så ordnade dom det.
Nej dom flesta är väl för unga för att minnas det.... Och tror att det ska vara som det är nu.

Nu för tiden är det ingen service alls...man får göra allting själv... Går man in på macken så vet dom inget om fläktremmar eller tändstift... Men dom har bananer ,och Sean banan och Dansbandskivor på CD...Sen kan man köpa korv... med flytande utspätt pulvermos....Kunde dom så skulle dom spä ut korven mä..... I Säter där jag bor har dom lagt ner både OK och Statoil....Så nu har vi bara obemannat...Här kan man inte ens fylla på luften själv eller torka rutorna....Vi får åka med platta däck och skitiga rutor.
Nä nog fan var det bättre förr !!!


Här en länk till mitt tidigare " Det var bättre förr " inlägg
http://swampblues.bloggproffs.se/2012/11/23/det-var-battre-forr/


2 kommentarer:

 1. Själv har jag rivit koden till mitt Statoilkort för att jag gillar personlig service. Tyvärr prioriteras varm korv i bröd med räksallad framom bensinkunder. Där står jag och väntar på att få betala 900sek, i 10min, för nån stolle inte kan bestämma sig ifall han kanske ska ta bostongurka istället räksallad på sin 15kr korv med bröd.

  Detta kan bara tolkas på ett sätt, det är väldigt mycket högre avans på korv jämfört med bensin. Räknar man lågt 1% på 900kr bensin skulle det ju vara 9kr vilket högst troligt är mindre än avancen på korven. Mera troligt är väl avansen minst 10% på bensin och då skall det säljas mycket korv för den prioriteringen.

  Vissa saker var bättre förr. Sen vill jag gärna ha preciserat när förr var.

  SvaraRadera
 2. Ju förr,desto bättre...Nä den klyschan är dålig...När var förr ? Det är inte lätt att svara på....Det beror ju på...Tågen var ju bäst på slutet av 1800 talet. Bilarna var häftigast och mest lättmekade på 1950 talet...Musiken var nog bäst på 1970 talet...Jag skulle säga att den Svenska välfärden också var bäst på 70-talet...Innan 80-talets plastiga,ytliga Yuppie-era.Och innan 90-talets syniska nedrustning och utslagning...IT samhället har ju sina fördelar och är väl kanske bäst just nu... Innan skiten krackelerar och allt går åt helvete.....
  Jag väljer nog att tycka att förr var när det passar mig.

  SvaraRadera