Sök inlägg

tisdag 5 oktober 2021

Vräkning

 Polisen letar efter gärningsmannen 

som sprängde huset i Göteborg nyligen.Han skulle vräkas från lägenheten som stod på hans Mamma. Orsaken var att hon bodde på ett äldreboende. 
Visst han var en rättshaverist,men jag kan förstå hans frustration över att bli utslängd på gatan. Han tänkte förmodligen att om inte han fick bo i lägenheten så skulle ingen annan bo där heller. Nu har han förstört livet för sig själv och gjort 140 familjer hemlösa. Men tänk om han hade fått bo kvar istället. Vad mycket lidande som hade kunnat undvikas.

En annan aktuell vräkning är den med en 15 åring som vräks ur sin mammas lägenhet när hon hastigt har avlidit. Pappan som bor i en husvagn vill ta över hyreskontraktet, men det går inte.

I det nya Sverige så är Goodwill och medmänsklighet en bristvara. Hyresvärdarna är hårdnackade affärsmän helt utan samvete.
En nära bekant till mig blev också vräkt. Vi kan kalla honom Harry. Harry bodde i en hyreslägenhet med sin sambo. Sambon fick Cancer och dog, då blev Harry som var i 80 års åldern vräkt eftersom hyreskontraktet inte stod på honom. Harry gick till Socialen som sa att dom inget kunde göra. Hyresbolaget kunde heller inget göra,det fanns inga lediga lägenheter. Harry hade tur,han fick låna en sommarstuga utan vatten och avlopp,av en vän så att han slapp bo på gatan.

Nu kanske någon invänder med att regler är regler och så här har det alltid varit. Men det stämmer inte. Jag minns t.ex. När min Farmor skilde sig från sin gubbe på 80-talet. Då fick han ta över hennes lägenhet när hon flyttade. När han sen dog några år senare då fick hon flytta tillbaks till sin gamla lägenhet. Inga problem,det hade aldrig funkat idag. I det nya Sverige monteras välfärden ner i snabb takt. Du ska vara rik och frisk för att leva bra i Sverige. 
Är du inte det så får du skylla dig själv.

Jag säger det igen

Det var bättre förr!3 kommentarer:

  1. Det är så oerhört tragiskt hur det här landet blivit på så kort tid. Och det värsta är att många av de gamla drabbas värst. Se bara på alla fattigpensionärer t ex.

    SvaraRadera
  2. Fast nu har gubben ju hittats död i en hamnen i Göteborg, om det är självmord vet man väl inte med säkerhet än; men det är ju inte osannolikt.
    Nåt som förvånar mig är att de gick ut så tidigt med namn och bilder på honom, han var ju inte dömt, och hur många rånare och våldtäktsmän har man visat (opixlade)bilder på innan rättegång?

    SvaraRadera