Sök inlägg

fredag 22 oktober 2021

Verklighetsfrånvända miljöpolitiker

 Nu är det dyrt med energi!

Och dyrare lär det bli. Bensin och Diesel rakar i höjden och likaså elen. Maten väntas också bli mycket dyrare till följd av dyrare energi. Detta är bra tycker våra politiker, för då blir dyrare bränsle ett styrmedel för att få folk att köpa elbilar. (Visserligen låtsas dom borgerliga partierna att dom vill kompensera höga bränsleskatter, men det tror jag inte på. Jag minns väl att dom höjde bensinskatten förra gången dom regerade,trots att dom lovat motsatsen)
 Jag hörde en Politiker på radion som sa att det måste få kosta när vi ställer om till el. Journalisten frågade då politikern hur en familj som just lånat flera 100 tusen Kr och köpt en Dieselbil ska ha råd med en elbil? Och vem ska köpa familjens Dieselbil? Detta kunde inte politikern svara på.
Dessutom känns det lite osäkert hur lönsamt det är med elbilar när elpriset skenar som en galen häst. Och vad händer när staten inte längre får in sina miljarder på bränsleskatten? Blir det kilometerskatt på elbilar som i Australien ?

Dessutom finns det många låginkomsttagare i Sverige. Många som bara jobbar som timvikarie, och har lång resväg till jobbet. Många av dom har bara råd med en bil för 5-15 tusen. När den blir för dyr att köra till jobbet med så kan dom inte köpa en elbil för 500 tusen. Dom blir istället tvungna att sluta jobba och gå på socialbidrag, eller så blir dom långtidssjukskrivna för utbrändhet eller depression. Sånt här fattar inte Politiker som lever i sin filterbubbla i Stockholm där dom har billig kollektivtrafik, gångavstånd till jobbet och gratis taxi. Dessutom behöver dom inte ens infinna sig i Riksdagen om dom inte vill, dom får ändå in 142000-kronor-i-manaden. Dom är fartblinda av sina lyxliv och fattar inte hur verkligheten ser ut ute i landet.
Att Koldioxidutsläppen måste minskas drastisk det är viktigast av allt tycker politikerna med Korsriddaren Per Bolund MP i spetsen. Men när EU föreslår att Sverige ska minska skogsavverkningen så att Svenska skogar fångar upp koldioxid i luften, då sätter sig Herr Bolund på tvären och menar att det är orimliga krav. Hmm. Är det inte han som vill lagstifta om minskade koldioxidutsläpp.? Men det gäller förstås bara fattiga medborgare, inte skogsbolagen.
Förresten så vill ju Politikerna göra biobränslen, el och värme av skogsavfallet, men det räcker det inte till om vi inte avverkar mer skog. Mp har ju också kommit på att vi måste göra fundament till vindsnurrorna av trävirke eftersom vi inte får använda cement längre. Så det blir nog snarare fler än färre kalhyggen, med ökade utsläpp som följd, om inte EU kör över Sverige. 

Jag undrar om Svenska politiker med Herr Bolund i spetsen verkligen tror att Svensk inrikespolitik kan rädda världen? Jag kan inte se att miljön blir bättre för att en pendlare på landet betalar 500Kr mer i bensinskatt per månad ? Inte heller lär vi rädda världen genom att sluta tillverka cement i Sverige och istället börja köpa den ifrån Kina? Jag har också väldigt svårt att förstå hur pås-skatten i Svenska matbutiker ska rädda inlandsisarna? 
 
Det känns som om våra politiker är inkompetenta idioter som bara ägnar sig åt signalpolitik. Eller så använder dom sin makt för att medvetet jävlas med oss. Hur var det med Etanolbilarna ? Politikerna lockade med fri parkering, ingen trängselskatt och miljöbilspremier för etanolbilar . Sen tvingade man mackägare att investera dyrt i Etanolpumpar vilket ledde till mackdöden på landsbygden
Det gick några år sen skulle alla köra diesel. Alla bilar i kommun och Landsting byttes ut mot Dieselbilar.
Hur ska Politikerna ha det? Det känns som det bara går ut på att pungslå oss vanliga medborgare genom att hela tiden tvinga oss att köpa nya dyra bilar som går på nya drivmedel.
Politikers dåliga beslut förvärrar ju nästan alltid koldioxidutsläppen.
Ta bara det vansinniga med att alla som har sophämtning tvingas köra sina sopor själv till tippen eller återvinningscentralen i sina egna bilar medan Sopbilarna får gå halvtomma eftersom nästan alla sopor är förbjudna att slänga i tunnan.
Eller avregleringen av Posten som har lett till att Schenker, DHL, Sendify, Bring, UPS, Postnord med flera kör runt med några få paket i varje lastbil istället för EN lastbil från Posten med alla paket i. Men det här vill inte Politikerna prata om, hellre pratar man om vindsnurror, elcyklar och laddstolpar

Om Politikerna verkligen vill göra något vettigt för miljön då finns det bara en sak att göra.
Vi måste minska befolkningen i världen. Vad hjälper det om varje människa minskar sina utsläpp med några procent, om vi är dubbelt så många om 10 år ?  Utsläppen kommer att öka, och maten kommer inte att räcka till. Nya farsoter och pandemier kommer att dyka opp hela tiden.
Men det här vill Politikerna inte heller prata om.

Nej jag tror verkligen inte att Svensk politik räddar världen.
Jag tror att Svensk Politik driver oss i fördärvet.


Jordens undergång?
Eller bara en soluppgång i Maggsta


8 kommentarer:

 1. Varför så sur?
  Mer än 80% av er har ju önskat detta?
  Tillnyktring?
  Skulle inte tre det.
  Inte sverige.
  Tyvärr.
  Lite snö i luften i östra rikshalvan nu.
  Kanske får vi en riktig vinter med mycket snö och kallt väder.
  Spara bara till elen.
  Om det nu räcker om den ej finnes till salu...
  God Helg i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I värsta fall får jag stänga av övervåningen och bara elda i vedspisen,om det blir problem med elen. Har gott om ved.

   Radera
 2. du glömmer våra båtägare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog bara segelbåt och ångbåt som funkar i framtiden.

   Radera
  2. Ack, unna mig att få ro!
   Gillar det.
   Har en 34 år ung Al båt. 99% underhållsfri.

   Radera
  3. Härligt att ro.
   Kan vi förvänta oss Roddskatt? Flytskatt? Sjöskatt?

   Radera
 3. Fy dig, att elda med ved. Miljöförstöring på alla fronter och inga skatteintäkter för staten förmodar jag.

  Själv köpte (!) Jag nyss ved som levererades på lastbil från gävleborgstrakten. Leverantören hade inte kunnat klyva tillräckligt i år så han hade själv köpt in ved från baltikum...

  Märkligt förresten att ved som transporterats hundratals kilometer kan vara billigare än att köpa lokalt i Stockholm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stockholm är väl alltid dyrast på allt?
   Jag funderar på att sälja lite granved nästa år eftersom sågverken inte vill ha gran, och priserna är dumpade. Vad kan jag få för långved av gran?

   Radera