Sök inlägg

söndag 20 december 2020

Lättjan breder ut sig

 Julen står för dörren!

Och jag ser med uppgivenhet hur folk bara blir latare och latare för varje år som går. Förr då köpte man en halv gris,eller åtminstone en skinka som man rimmade själv. Sen vart det färdigrimmade skinkor som man kokade eller stekte själv. Men nu finns det nästan bara färdigkokta julskinkor i butikerna.
Färdigkokt skinka är ju gammal mat!
Folk klagar på årets Jul med alla Coronarestriktioner,och tycker det är tråkigt att bara sitta hemma,och inte ha någonting att göra. 
Men dom kan inte koka sin egen julskinka?!
Jag har även noterat att det inte går att köpa oskivad vörtlimpa längre,den färdigskivade blir ju alltid torrare,och man kan ju inte välja tjockleken på skivorna själv.Alltså orkar inte folk skiva sitt bröd längre,för om dom gjorde det,då skulle det ju fortfarande finnas en marknad för oskivat.

Färdigkokta revbensspjäll ,(som bara är halvkokta) färdiga köttbullar,och rödbetssallad som bara innehåller utspädda produkter och emulgeringsmedel.
Färdigkokt risgrynsgröt för 30Kr/kg är ju också en produkt som jag har svårt för att förstå att den finns,men bedrövelsernas bedrövelse är väl den färdiga ris à la Maltan för nästan 80Kr/kg,som går under namnet Risfrutti.

Varför vill folk ha det så här? Varför köper folk den här osmakliga skitmaten istället för att laga själv?

Det är ju inte bara till Jul det är så här.
Jag har upptäckt att numera när folk lagar egen Pizza så köper dom färdig Pizzadeg. Dom orkar inte ens göra degen,och inte ens riva osten själv. Istället köper man färdigriven ost för dubbla kilopriset.
Fryst klyftpotatis kostar ca 3 gånger så mycket som färsk potatis, men då slipper man ju dela den färska potatisen i 2 delar innan den ska in i ugnen.

Jag kan bara sucka

Bortskämda Svenskar


Det senaste är färdigfrysta Tekuber.
Bara att lägga i hett vatten.


2 kommentarer:

 1. Ingen risk!
  Man har väl en fru!?
  Bästa från sverige och Finland, liksom.
  ( nej, jag menade ej mig själv med "sverige" där...)

  SvaraRadera
 2. Ja vart är vi på väg? Alkoholfri öl och växtbaserade köttbullar.

  SvaraRadera