Sök inlägg

måndag 7 december 2020

Jakten på dåtiden

Jag kollar på SVTs Svenska serie Jakten på en mördare.

Den är förmodligen den bästa Svenska polisserien någonsin.Och den bygger helt på verkliga händelser.

Den handlar om ett Svenskt 90-tal som håller på att spåra ur,och en Polisstation i fritt fall.

Det har blivit viktigare att fylla i meningslösa blanketter än att lösa mordfall.Bra Poliser omplaceras eller får sparken när dom är dåliga på socialt fjäsk och inte gillar kurserna i värdegrundsord. Pengarna är slut och man har inte råd att göra DNA-tester.

Den här serien får mig att tänka på hur det var och hur det har blivit.Den här dårskapen började förgifta hela vårt samhälle  på 90-talet,och sen dess har det fortsatt och bara blivit värre. Byråkratin breder ut sig, lever sitt eget liv och sätter käppar i hjulet för den lilla människan. Allt och alla måste löna sig här och nu.Det finns inget utrymme för nästa års budget,eller nästa.Den som är sjuk är olönsam,och då spelar det ingen roll om man har sjukintyg eftersom sjukkassans läkare bara är intresserad av ekonomi.Plötsligt är man bara friskskriven av en läkare som man aldrig träffat.Samhället måste göra vinst och en sjukling är ju olönsam. Om inte budgeten går ihop då lägger vi ner allt som är olönsamt.Polisstationer,Skolor, Vårdcentraler,Apotek,mm. Om pöbeln klagar då får dom gå en kurs i positivt tänkande,och lära sig att den lilla människan finns till för det stora företaget,och att arbetet är viktigare än fritiden, är man missnöjd med besparingar och försämringar då är det bara att säga upp sig.

Vi har skapat ett samhälle där folk mått dåligt så länge att dom tappat greppet om sig själva och sin familj.Vi lever i ett samhälle som inte törs stänga skolorna mitt under en pandemi av rädsla för att skolbarn då blir utan mat,och blir utsatta för psykisk eller fysisk terror av sina föräldrar.Vi lever i ett samhälle där folks största skräck under pandemin är hur dom ska stå ut med sig själva när dom måste sitta hemma istället för att gå på krogen eller åka utomlands.Att ungdomar rånar varandra på mobiler,och förnedringspissar på varann,det orkar man inte tänka på. Inte heller att klanerna tar över städerna och dödar varann på löpande band. Svenskarna lånar mest pengar i hela Europa,och bränner det mesta på skit medan vårt samhälle håller på att fullständigt krackelera.

Allt det här började på 90-talet med att våran välfärd plötsligt började räknas i lönsamhet med köp & säljsystemet. Se "Jakten på en mördare" och minns hur det började,och hur det var innan.
7 kommentarer:

 1. Det var nog ett av dina bästa inlägg. Mitt i spiken.

  SvaraRadera
 2. Vilken timing för min lilla familj!
  23/8 1990 drog familjen ut i Europa...
  Ren fluns.

  SvaraRadera
 3. Du har så rätt!
  Jag brukar också se den serien ibland. Men jag ser mest på Investigation Discovery om verkliga mordfall i USA.
  Jag säger inte att allt i deras rättsystem är bättre än vårt, men vi har en del att lära av dem när det gäller straffen. Och speciellt när det gäller vår "mängdrabatt".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mängdrabatten är ju helt störd.
   jag gjorde en bildtext en gång där 2 män med maskingevär sa "VI TÄNKTE PÅ MÄNGDRABATTEN,SEN SKÖT VI NÅGRA TILL"

   Radera
  2. Ja i Amerika har man ingen mängdrabatt, en del förtjänar inte bättre än 3x livstid.
   Jag har inte sedd den serien, men får ge den en chans.

   Radera