Sök inlägg

måndag 22 juli 2019

Sätercruisingen 2019

Laglöst land

Så var det dags för årets händelse i Säter igen.

Men det börjar bli dags att kalla det för årets stora fylleslag, istället för nånting annat. Fredagen började ganska trevligt med Mc-paraden följd av mopedparaden. Men sen kom traktorparaden som tagits över av fylleskallarna som super,vrålar och spelar hög discotechno i stora öltält som dras runt av traktorer. Även A-traktorerna har blivit rejält överrepresenterade. Och då snackar vi inte gamla veteranare ,utan Volvo 740, och 940 som är fullastade med fulla ungdomar både i och utanpå,hela tiden ackompanjerade av fylleskrål och det där förbannade discodunket.Jag såg ingen A-traktor som var laglig heller. Insprängt i detta nån gammal fin traktor med en vilsen chaufför som försöker att hålla cruisingandan oppe.

När cruisingen officiellt är över så fortsätter fyllepråmarna att dra runt på stan med pissstopp vid torgen och gruvplan.Överallt där dom drar fram ligger det flaskor, burkar papper,påsar och andra sopor. Jag var på Peace & Love-festivalen och där var det knappt någon nedskräpning alls. Men i Säter svinar dräggen ner för fullt. Det blev ju inte bättre av att det var minst 3 uteserveringar som sålde öl och flera stora öltält uppställda där drängfulla patetiska medelålders människor ragglade runt och försökte komma på vilka dom var.

För många år sen var Säterdalen känd som en av Sveriges bästa festplatser. Varje midsommar vallfärdade folk hit för att titta på Sveriges mest kända artister och för att supa. Men till slut blev det för mycket supande och kommunen satte stopp för firandet. Men på den tiden fanns det ingen som tjänade pengar på supandet eftersom det inte fanns några ölserveringar på området. Nu gnuggar ju köpmännen händerna av förtjusning och kommunen får in ölskatt, så nu är det plötsligt helt okay med fylla på stadens torg.

På lördagen hade ungdomarna förmodligen en hiskelig bakfylla för det var mycket lugnare då. Nu var det ju bilcruisingen också, så inte så mycket A-traktorer och traktorflak i farten. Jag kan i alla fall konstatera att även där trängs finbilarna undan av fyllepråmar med skrålande fylleskallar och discomusik. Som vanligt är det fullständigt stopp på vägarna i Säter av kokande bilar och pinkande fylltrattar, och jag fick åka runt stan för att ta mig hem.

Lägg ner skiten!!!


DUNKSPRIT & HOROR

Kalsonger istället för rävrumpa i antennen


2 kommentarer:

  1. Ja det är verkligen synd och skam att fyllepråmarna ska förstöra för de seriösa entusiasterna. //tompas11

    SvaraRadera
  2. Impalan med folk på är full med bilfolk skulle du veta att den bilen gått på Raggen i mer år än folket är gammla skulle du förstå att det är en kulturskatt till pilsner pråm.

    SvaraRadera