Sök inlägg

måndag 29 juli 2019

Fimpar

Nu är jag trött på allt daltande med rökarna.

På radion nyss berättade dom att antalet fimpar på gatorna har ökat efter det nya rökförbudet på offentliga platser. Det är väl rökarnas barnsliga sätt att protestera skulle jag tro. Varje år slängs det ca en miljard fimpar på marken.
Man kan ju undra varför?
På mitt jobb finns det en portvakt, brevid portvakten finns det en stor askkopp. När våren kommer och snön tinar bort från marken så ligger det alltid ett hundratal fimpar på marken, bara ca 2 meter ifrån askkoppen. Rökarna dom bara sprätter iväg sina fimpar när dom har rökt klart, i bästa fall trampar dom ner fimpen i backen för att försäkra sig om att den är släkt. Det verkar inte finnas nån tanke om att det är miljöfarligt att slänga fimpar i naturen. Fimpar är giftiga och innehåller plast som gör att det tar 10 år att bryta ner dom i naturen.

Hur skulle det se ut om vi som inte röker skulle skräpa ner likadant med våran skit? Tänk om vi skulle slänga plåster, kapsyler,godispapper,strumpor, burkar , eller bara trampa ner dom i backen.
 Ja då skulle det bli ett jävla liv.
Och om jag urinerar i en buske så kan jag få böter för det, trots att det inte är det minsta skadligt för miljön. men fimpar är undantagna från böter.
Varör då? 
Är det för att rökare räknas som lite eljest och inte begriper att bry sig om medmänniskor eller miljön? Eller vad är anledningen?
 Det måste bli ett slut på detta daltande med rökarna.

Skärp er för fan!!!


1 kommentar:

  1. Där jag jobbar står det en askkopp (med tillhörande rökare) och ryker precis utanför ytterdörren. Varför måste den/dom stå precis där alla passerar? Dessutom dras röken in i fastigheten när dörren öppnas. Det har gjorts försök att flytta askkoppen en bit bort men den tycks flytta tillbaka av sig självt. Något underhåll av askkoppen verkar inte göras för den är mestadels överfull utom när det brinner/brunnit i den. Någon fanatisk rökmotståndare är jag inte, som många fd rökare verkar bli, utan jag skulle gärna fortsatt med rökningen ifall jag hade haft konstitution som medgett sådant.

    SvaraRadera