Sök inlägg

lördag 6 april 2019

Den sjunkande kronan

Den Svenska kronan sjunker!

Folk ojjar sig! Hur ska det gå? Nu blir utlandsresan dyrare!   Nu blir nya mobilen som är tillverkad av underbetalda barnarbetare nånstans i Långtbortistan, dyrare. 

Jo visst!
Allt utländsk skit blir såklart dyrare när kronan sjunker.

Men jag tror faktiskt att det är bra för Sverige att kronan rasar, iaf. på sikt. Om kronan hade varit mycket lägre än den är redan för länge sen då hade vi inte byggt upp våran välfärd på att köpa allting billigt ifrån utlandet. Svenska bönder hade inte behövt bli utkonkurrerade av utländska. Vi hade haft en blomstrande industri i Sverige istället för att flytta allt till låglöneländer. Vi kanske t.o.m. haft kvar varvsindustrin ?

Om kronan fortsätter att dala så kanske vi köper Svensk mat till ett billigare pris än utländsk mat, då gynnar ju det våra Svenska bönder(dom få som är kvar) Det kanske lönar sig att börja tillverka saker i Sverige istället för att köra hit tusentals med utländska långtradare varje dag. Svenskarna kanske inte har råd att åka på utlandssemester utan måste semestra i Sverige. Hotell och restauranger skulle få ett rejält uppsving. Likaså museér, campingar och alla kulturhantverkare som säljer dyrt turistpynk.

Svenskarna kanske kommer ner från sina höga hästar, och slutar att tro att vi är nått härrefolk, istället för nyrika potatisbönder som nyss kravlat sig upp ur leråkern. Vi kanske får sluta köpa nya bilar och köra dom gamla på skroten så fort  dom passerat lyxstatusnivån. Bensin och diesel blir förmodligen så dyrt att vi måste börja tillverka inhemskt billigt bränsle av skogsavfall. Gengasbilarna kanske t.o.m. får en revival .Vi kanske slipper fyrhjulingar och snöscootrar  som förstör terrängen.
Vi kanske måste börja cykla och gå till jobbet.
Högt blodtryck, diabetes och övervikt skulle bli ett minne blott. Folkhälsan skulle bli att må riktigt bra.
Svenskarna kanske skulle få en ödmjukare inställning till omvärlden. Våra lyxflyktingar skulle fly tillbaks till där dom kom ifrån när dom inser att lyxtillvaron här är slut. Våra lata ungdomar skulle bli tvungna att ta skitjobben som invandrarna haft tidigare. Folk skulle få annat att tänka på en gastric by pas-operationer och könskorrigeringar av missanpassade individer. Det skulle löna sig att renovera själv istället för att anlita nån polack svart. Vi skulle dra klockan tillbaka till 50-talet. Allt skulle bli som förr!

Cuba here we come!


4 kommentarer:

 1. "härrefolk"?
  Ack, det var länge vi var ett dylikt!
  Bornhöft och stackars Norge efter det. Sedan inga krigiska bedrifter.
  Ja, 91:an, givetvis...
  Bra om kronan sjunker. Ligger med en del Euro i kistan. Håll tummarna, please.

  SvaraRadera
 2. Det är inte bara kronan som sjunker, hela landet är på väg i samma riktning. //tompas11

  SvaraRadera
 3. Min Amishklan är finare än ditt Herrefolk =)
  Hell surabbarn och barkbröd

  SvaraRadera
 4. Klockren analys.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera