Sök inlägg

tisdag 18 december 2018

Miljötips inför Julen


I dessa miljökristider måste vi ju alla tänka på miljön.

Det pratas om att den globala uppvärmningen inte får bli mer än 2 grader. Jag föreslår att vi sänker uppvärmningen från ca 22 grader inomhus i Jul till ca 15 grader. Då har vi sänkt uppvärmningen med hela 7 grader. Snacka om att hjälpa till. Man får givetvis klä sig varmare och sitta närmare varann vid Julgröten, men det är bara mysigt.
Allt julpapper som vi slår in paketen med ,och sen bara sliter av och kastar är ju en fullständigt idiotisk företeelse. Nej slut med det. Inga inslagna paket.
Inför reglerna att alla julklappar måste vara tillverkade av givaren själv, eller vara begagnade. Dessutom ett perfekt sätt att ge bort garntomtarna du fick förra julen av moster Svea, eller glöggservisen du fick ifrån Farmor.
Bra för miljön och billgt.

En annan sak som är dålig för miljön är löneutbetalningarna inför Jul.
Vi på Landstinget får lönen den 21sta istället för den 27de. Alla verkar tycka att det är så bra? Men jag förstår inte vad som är bra med det? Om man har svårt att få lönen att räcka i 4 veckor, hur blir det då med Januarilönen som man nu måste vänta 5 veckor på? Det kommer ju att bli gråt och tandagnisslan när matpengarna är slut. Det lär knappast vara nån tröst att man hade råd med dyra elektriska leksaker till barna som dom redan tröttnat på eller har haft sönder.
Raffsetet till frun ligger oanvänt och blåtiran man fick för att det var 2 storlekar för stort, har precis lagt sig.Hade man istället fått lönen den 27de December så hade ju mycket mer av lönen varit kvar och inga onödigt dyra julklappar hade köpts.
Men som i den gamla visan Staten och kapitalet, så sitter dom ju i samma båt. Staten vill ju att vi ska köpa en massa onödig skit så att julhandlarna drar in massor med pengar, och vi blir blacka och måste jobba mer.

Istället för att köpa julklappar föreslår jag att ungarna pysslar och ritar teckningar till släkten. Mamma och Pappa kokar knäck och bakar pepperkakshus. Barna får var sin kniv och kan sen tälja trägubbar och barkbåtar. Pappa kan ju såga till och sätta upp dom där listerna som aldrig blir av. Och fixa alla lösa sladdar som Mamma retar sig på. Städa garaget så att mammas bil får plats. Sen kan Mamma bjuda på lite ohämmad sex som annars heller aldrig blir av.
Se där! Då blir alla nöjda,och det blir både miljövänligt och billigt.

God och billig miljöjul på er!

 

Hittade Staten och kapitalet i en asbra version.
Punk blir aldrig så bra, och så nära igen.
EBBA GRÖN
  

3 kommentarer:

  1. Har en mycket bättre idé. Starta en ny hemlig blogg som heter tomten i maggsta åsså får folk önska sig alla sina julklappar där åsså kan du tillverka dom åt folk. Alla blir glada.

    SvaraRadera
  2. Bra musik! Passar fint som alternativ julmusik. Här har jag det 100% julbefriat. En skinka har jag dock. Fast det har inte med julen att göra. Grisar kan man ju ha ihjäl när som helst på året.

    SvaraRadera