Sök inlägg

fredag 7 december 2018

Flygrekord

I morse på ekot
Och att vi har fördubblat våra utlandsflygningar på 30 år. 
Det här är en katastrof för Sverige som alltid vill vara bäst i klassen när det gäller miljötänk.
Vad beror det på
att Svenskarna flyger så mycket?
Enkelt!
1. Priset på flyg har minskat drastiskt på 30 år.
2. Svenskarna har för mycket pengar att röra sig med.
3. Svenskarna har för mycket semester, 5-6 veckor om året.

Jag kan också konstatera att Svenskarna är helt ointresserade av att ändra sitt miljöbeteénde när det gäller nöjen. Källsortering ,miljökassar och närodlat det går ganska bra. Men sånt är ju bara en piss i havet om vi ska göra nåt åt miljön.
Ska vi göra något så måste vi flyga mindre, helst inte alls. Och då hjälper ju knappast flygskatt på några hundra för en thairesa som kostar många tusen. Och skulle nån regering höja flygskatten till en nivå så att folk flyger mindre då blev det nog om möjligt en större regeringskris än den vi redan har.

Miljövänliga flyg då?
Glöm det!
Biobränslen kostar för mycket och elflyg lär dröja många många år. Dessutom kostar ett flygplan runt en miljard, då byter man inte ut det i förtid.
 Propellerplan är visserligen bättre för miljön eftersom dom drar mindre bränsle.Men då får man dubbla flygtiden. Det vore i och för sig ashäftigt om man dammade av några gamla DC3or och satte i nya propellermotorer i dom.
Då skulle jag överväga att börja flyga.

DC3a


Men jag har en lösning!
Dom flesta som står för den mesta flygningen har en sak gemensamt, Dom äger sitt eget boende. Eller rättare sagt, dom lånar det av banken. Alltså först inför vi högre amorteringskrav, sen tar vi bort ränteavdragen och sen en chockhöjning av räntan till, låt säga 7-10%. Notera att alla dom här åtgärderna redan är på gång, mer eller mindre. Oavsett vilken regering vi får så kommer dom här sakerna att ske, förr eller senare.
Hur många kan fortsätta med sina utlandsflygningar när dom får ett boende som blir dubbelt så dyrt som idag?
Vi får väl se?

6 kommentarer:

 1. Nu skall Du inte vara så avundsjuk!
  Varma hälsningar från ett varmt och skönt Sri Lanka där jag är en månad

  SvaraRadera
 2. Att det kostar mindre att flyga för de som vill det är väl bara bra, inte för att jag flyger själv, senast det begav sig var väl i början på sjuttiotalet. Om svenskarna flyger eller ej har ingen signifikant påverkan på den globala miljön eller klimatet för den delen.
  Att svenskarna har god ekonomi är också positivt, det motsatta vore i sak negativt.
  Ni som tycker att semestern är för lång och ger för mycket fritid, skaffa genast ett jobb till så ni slipper ha semester! //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ju mer pengar Svenskarna har desto sämre för miljön.

   Radera
  2. Under kommunismen var det ingen som hade pengar och miljöförstöringen var katastrofal.
   Detta system vill den FN-ledda climate change maffian införa.
   Läs gärna George Orwells Djurfarmen och 1984 en gång till!

   Radera
  3. Cuba är världens miljövänligaste land. Det är naturligtvis inte frivilligt för innevånarna utan en effekt av att alla är så fattiga där. Men i Sverige om nån blir extra rik T.ex. på lotto så är det alltid dåliga saker för miljön som dom lägger pengarna på. Husbil,fyrhjulingar,resor onödiga renoveringar mm.Det är varken bra för miljön eller för samhället med en massa nyrika människor. T.ex. så ser jag på nära håll vad som hänt när sjuksköterskorna fördubblat sin lön på några år. Dom är helt ointresserde av att arbeta, dom bara surfar efter charterresor, dyra handväskor, kläder och nya bilar.

   Radera