Sök inlägg

tisdag 9 oktober 2018

Dum-TV

En kollega berättade för mig att hans modem gått sönder.

Det resulterade i att han blev tvungen att se på TV hela fredagskvällen när hans internet var borta. Det minst dåliga programmet han hittade var IDOL. På lördagen kollade vi in reprisen av IDOL lite grann på jobbet.

Jäklars vad dåligt det var.
Det håller sån låg nivå att man tar sig för pannan och letar efter en skämskudde.Tokstylade ungdomar som sjunger falskt och en dekadent jury som snyftar och får Hallelujamoments. Fanns det verkligen inget bättre att titta på undrade jag?
När jag går igenom TV-tablån kan jag bara konstatera att han har rätt.

Tramsprogram med lekande kändisar som är avdankade idrottsstjärnor eller kända för att dom är kända typ.(Alla för en)(Duellen) (Klassfesten) Eller totalt meningslösa kändissåpor med Anders Bagge eller hans Exfru Laila Bagge. Hollywoodfruar eller klanen Wahlgrens. Wahlgrenarna framstår ju som helt inteligensbefriade bimbos allihop. Tramsigast är Bianca. Hennes titel är Influencer? Va fan är de? Det måste vara hon som influerar bängbrudarna i Lyxfällan att köpa väskor och läderstövlar på SMS-lån.

Talkshows är också bara trams nu för tiden.
Jag såg ett avsnitt av Robins där Stina Wolter var gäst. Där tramsades det och visades nån hemvideo där hon dansar fuldans. Inte ett ord om att hon faktiskt gett ut en riktigt bra skiva där hon sjunger som om hon vore svart. Tänk vad det hade lyft programmet om hon fått sjungit ett par låtar istället för att tramsa. Sånt fattar inte dagens programledare. Varför finns det T.ex. inga riktiga musikprogram nu för tiden? Intervjuer och liveklipp med intressanta band på Sverigeturné T.ex.

När man har sappat runt bland kanalerna en stund så hamnar man till slut på kunskapskanalen. Enda kanalen med riktiga program. Den är ungefär som Discovery var förr, innan det bara blev fejkade skitsåpor där med. Och nej. TV4 fakta går inte heller att se på. Det går högst 10 sekunder mellan deras pålagda ljudeffekter i deras dokumentärer. Swiiisss, Phadaa, Bom bom booom, knak och braaak. En dokumentär ska inte vara som en MTV- video, men det fattar inte TV4.
Hur fan står folk ut med alla skitprogram?
Frågan borde kanske vara vilka som står ut? Min kollega tittade ju bara för att hans internet var trasigt. Ungdomar idag har ju inte ens TV-abbonemang. Dom kör ju med Netflix eller liknande. Jag gissar att det är mest pensionärer som tittar, och när dom lägger av så kan TV-Sverige packa ihop sina TV-kanaler.

Här under ett "riktigt" TV-program ifrån tiden då det begav sig. Sånt här får dom väl inte visa idag. Kolla när Loffe gör entré. Störtskönt!


Nattsudd

5 kommentarer:

 1. Kunde inte sagt det bättre själv, tack för länken, de va bättre förr helt klart.

  SvaraRadera
 2. Länken... helt underbar; hade glömt bort dessa pärlor!

  SvaraRadera
 3. Såg ett program där MEE TOO-virtanen listade tidernas sämsta TV-program. Där var Nattsudd med.Han fattar absolut ingenting!!!

  SvaraRadera
 4. Schysst kärring som misshandlade Hagströmguran.

  SvaraRadera