Sök inlägg

söndag 28 oktober 2018

BITTERPITTEN i Stockholm

I helgen var vi till Stockholm

Vi skulle hälsa på min yngsta och hans flickvän på fredagkvällen. Och älsklingens äldsta och hennes pojkvän på lördagen.

Vi tog bil från Dalarna till Stockholm. När vi sitter fast på Tranebergsbron där 3 filer plötsligt blir 2 så inser vi att det måste vara extremt tålamodskrävande och avtrubbande att bo och leva i storstan.
 Sen tog vi pendeltåget från hotellet in till stan.
På tåget sitter nästan alla och tittar ner i sina mobiler. Dessutom har dom hörlurar på sig. Dom varken ser eller hör om något händer.
 Jag konstaterade att västvärldens undergång är nära.

Sen vandrade vi mot gamla stan och jag ser att Bengans skivbutik har öppet. Wow! Butiken ser nu mer ut som en riktig skivbutik ifrån förr. Fullt med LP-skivor på väggarna och i skivbackarna. Jag går såklart in och börjar bläddra bland skivorna. Då börjar den mest fantastiska mörka undergångsmusik att spelas i butiken.Det visar sig att Lars Bygden och Christian Kjellvander spelar 2 låtar var och har skivsläpp. Då kom jag på att jag hörde Lars Bygden live på radion dagen innan. Han hade berättat om sin fru som dött i cancer och att han gjort en skiva om sorgen.Jag hade tyckt att musiken lät fantastiskt bra, och nu råkade jag stå här i butiken och hörde honom live. 
Hur sannolikt är det?
Jag är till Stockholm kanske nån gång om året.
Jag köpte skivan och sen bad jag att få den signerad, då frågade Lars var vi kom ifrån? Jag berättade att jag kom ifrån Säter, varpå han skrev
"Jag är tokig i er,och i Säter"

Sen går vi vidare och hamnar på puben Stampen i gamla stan.Här ser tiden ut att stått still i 60 år. Ett funkigt Jazz/Bluesband öser på medan folk trängs och smuttar på Ipor och Ale ifrån microbryggerier. Jag tänker att när västvärden går under så blir nog Stampen kvar.

BITTERPITTEN på Stampen

Lars Bygden
Weŕe not about to fall in part


5 kommentarer:

  1. Själv var jag på original-Bengans på Stigbergstorget i Majorna GBG i lördags för att inhandla lite gött...... Bor bara 500 meter därifrån och det har alltid varit min favorit bland skivhandlare (även innan skivbutikerna försvann)........ Kjellvander spelade i myscafét vid 14:00 och det var magiskt.......
    Kan inte förstå att folk inte förstår storheten att lyssna på en riktig skiva istället för att streama.......
    Jag menar ljudbilden, och det faktum att sätta sig i hemmasoffan med konvolutet och följa texten samt se vilka musiker som deltagit i inspelningen.......
    Det är musikaliskt magiskt för mig........

    SvaraRadera
  2. Verkar ha varit en lyckad resa! :)
    Själv har jag inte varit till Stockholm på väldigt många år, kanske dags för en resa dit snart igen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att du kommer älska norrland än mer efter en stockholmsresa :)

      Radera
  3. Vad är väl en resa till Stockholm? Den kan vara trist och tråkig och.. och.. alldeles alldeles underbar! 😂

    SvaraRadera