Sök inlägg

tisdag 18 september 2018

Rullatorn

Min Mor kom förbi i dag.

Hon undrade om hon fick låna min rullator? Ja ni vet den som jag köpte på aktion  för 50 spänn.
För ett år sen ramlade hon och slog sig i höften men har fortfarande inte fått nån vård, förutom smärtstillande tabletter som inte hjälper ett skit. Det finns inga resurser i Landstinget Dalarna. Bara långa köer och glada politiker som slår sig för bröstet för att dom lyckats spara ner så mycket på verksamheten att budgeten äntligen gått ihop. Landstingspolitiker idag har som främsta uppgift att spara pengar på gamla och sjuka. Ja sen ska dom så klart synas i kultursvängen och visa att dom satsar miljoner på Föreningsliv och studieförbund, Folkmusikens hus, Dans i Dalarna, Film i Dalarna, Musik i Dalarna, Dalaflyget och konstkonsulenter.

Ja nån dans lär det inte bli för min Mor som inte kan gå med sin dåliga höft. Inte tror jag hon är intresserad av nån annan finkultur heller nu när hon har ont. Man tappar liksom entusiasmen lite då. Kulturtanterna som hela tiden driver på om fler kultursatsningar lär knappast få vänta ett år i vårdköer. Det är ju tillgängligheten som gör att Svensk sjukvård är sämst i Europa. Man ska ha kontakter för att få vård i Sverige.

Nu har Mor fått en röntgentid i alla fall. I väntan på den så behövde hon en rullator. Hon fick ta min.

Sossarna har förlorat massor med röster i årets Landstingsval eftersom folk är så missnöjda med vården. Men vad jag inte kan förstå, det är hur alliansen ska kunna höja lönerna och anställa mer vårdpersonal och korta vårdköerna genom att sänka skatterna? Speciellt inte eftersom dom misslyckades förra gången dom regerade. SD vill få pengar till vården genom att minska antalet flyktingar som kommer hit. Men det är ju redan försent. Även om det inte kommer en endaste till hit så är kostnaderna för dom som redan är här för stora.

Nej det ser sannerligen väldigt mörkt ut för vården i Sverige.
Skaffa dig en rullator mens du kan, snart blir dom hårdvaluta.


Finkultur som är viktigare än sjukvård


7 kommentarer:

 1. Hej.

  Ett lätt sätt är att omorganisera alla vårdenheter så som det såg ut före man fyllde hierarkin med politiker.

  Alltså före anno 1965 ungefär, när läkare avgjorde hur vården skulle skötas, när man hade gott om sekreterare så att vårdutbildades arbetstid var patient-tid, och när räknenissar var till för att sköta bokföringen; inte sköta sjukvård. Min mor som arbetat inom Stockholms läns landsting nästan hela sitt yrkesliv kunde före pensionen berätta att på bara tio år (mellan 1990 och 2000) föll tiden hon hade för patienter ner till under 40% av månadens arbetstimmar: resten var administration, möten, och fortbildningar i ej yrkeskopplade aktiviteter - powerpoint t ex. Hennes professionella bedömning var att en läkarsekreterare skulle kunna avlasta mellan tre och fem stycken läkare, ortopeder med flera, så att så gott som hela arbetstiden blev behandling och undersökning.

  I princip så.

  Visserligen höjer vi arbetslösheten landet runt med tiotusentals byråkrater, men än sen då?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Nu tror jag inte det är det borgarna tänker göra - de vill väl inte stöta sig med sina buksvågrar/-sväror i landstingen... DS

  SvaraRadera
 2. Som jag redan skrev någon annanstans. Förr hette det att inga som inte var höginkomsttagare hade råd att vara moderater. Idag bör väl samma sak sägas om sossarna, bara att det är ännu dyrare att vara sosse än att vara moderat. För med sossarnas politik får du inte bara höjda skatter, du måste utöver det även ha råd att skaffa en privat sjukvårdsförsäkring för att vara garanterad att få vård i rimlig tid.
  Bedrövligt vad fort det går utför i det här landet.

  SvaraRadera
 3. Det här blir inte lätt när befolkningen ökar med 100 000 per år. Tyvärr är det inte så många sjukvårdskunniga bland dessa.
  Bo Adolfsson, Hjo

  SvaraRadera
 4. Men vi blev ju lovat att där skulle komma en massa läkare och ingenjörer och allt möjligt, menar du att man har ljugit för oss, Bo Adolfsson? :-o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av nån outgrundlig anledning är alla ensamkommande mycket sällan uskor eller sjuksköterskor.

   Vi borde bara tagit emot kvinnor och barn istället.

   Radera
 5. Fler och fler kommuner går back i sina budgetar, och värre och värre blir det.
  Ludvika kommun gick 105 miljoner minus förra året, och det var ingenting sossarna ville diskutera före valet.

  Lyssna på Hans Jensevik angående kommunernas ekonomier, han har koll på alla kommuners ekonomier.
  Sök på tuben. ex. Gäst: Hans Jensevik (tips: ha några Alvedon i beredskap)

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
 6. Ja, det är alldeles för utbrett, så många är nu drabbade direkt eller indirekt via anhöriga av konsekvenserna som rådande politik skapat. Det går inte att snacka bort eller dölja längre.

  SvaraRadera