Sök inlägg

tisdag 4 september 2018

BITTERPITTENS valguideInför förra valet gjorde jag en valguide.

Detta är en uppdatering av den.

För den som tycker att valguiden är tråkig kan jag rekomendera den betydligt roligare cykelversionen

Socialdemokraterna(S)

Det största partiet,och det parti som har haft makten oftast.Det är också det mest odemokratiska toppstyrda maktfullkomliga partiet av alla.Socialdemokraterna låtsas att dom är ett arbetarparti,eftersom dom var det en gång i tiden. Men det enda som finns kvar av den tiden är att alla arbetare som är med i fackföreningen blir tvingade att betala en del av fackavgiften till socialdemokraterna.Första majdemonstrationerna är också kvar från arbetartiden. Då ska alla sossar ut och protestera mot staten och kapitalet.Även när sossarna själva har haft makten så protesterar dom och låtsas att nån annan styr.Fackpampar brukar tala om höjda kvinnolöner på första maj. Resten av året måste dom ta sitt samhällsansvar och se till att hålla nere kvinnolönerna.


Politiskt har dom gått åt höger och står väldigt nära Moderaterna i många stora frågor.Dom brukar låtsas att dom tycker annorlunda men sen håller dom med moderaterna i smyg.T.ex. Så protesterar dom högljutt åt Moderaternas slopade fastighetsskatt men hade inga planer på att återinföra den under sina senaste 4 år vid makten.
I kärkraftsomröstningen tyckte dom också lika som moderaterna men låtsades att dom hade en egen linje 2. Det var också Sossarna som tillsammans med moderaterna lurade Svenska folket att gå med i EU.och blev skitsura när dom inte fick oss att byta kronan mot Euron.
Sossarna gillar mutor och vapenaffärer och var inblandade både i Boforsskandalen och vapenaffären till Saudiarabien.

Många väljare är riktigt besvikna på att Sossarna släppte in Miljöpartiet i regeringen och oppinionssiffrorna har dalat, så nu i slutspurten har Sossarna kommit med helt desperata förslag som att lova fast anställning åt alla utbildade undersköterskor och en ledig familjevecka under skolloven för alla föräldrar med skolbarn. Ingenstans har Sossarna sagt när det ska vara genomfört eller hur det ska gå till utan att stänga alla sjukhus, polisstationer, brandstationer och kommuninrättningar?

Moderaterna(M)

Det gamla högerpartiet som låtsas att dom är det nya arbetarpartiet.
Räknenissar har räknat ut att om det är tillräckligt dyrt att gå arbetslös så tvingar man folk att jobba,och då är man ett arbetarparti.
 Men om det är 500 sökande på varje jobb,så kommer ju knappast fler i arbete.Dessutom har det aldrig varit så många som står utanför A-kassan som det är nu,mestadels fattiga ungdomar som tvingas leva på sina föräldrar.Räknenissarna glömde att det måste finnas jobb om deras teori ska fungera.
Moderaterna menar att om skatten på arbete sänks så jobbar folk mera och då får staten in mer pengar. Jag tycker att denna teori haltar lika mycket som den kommunistiska filosofin " Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov" Om T.ex. en höginkomstagare som tjänar 50-60 tusen i månaden får sänkt skatt med några tusen i månaden så har jag mycket svårt att tro att han skulle jobba mer. Jag skulle snarare tro att han gick ner i tid istället. Och vips så har moderaterna infört 6 timmars arbetsdag fast dom inte ville det.

Förra gången Moderaterna och alliansen regerade så försökte dom få Sverige att gå runt genom att sänka skatterna, hette det. I själva verket blev dom tvugna att höja andra skatter istället.T.ex. El, Bensin, fordonsskatt,Försäkringsskatt.mm. I år siktar dom på att höja momsen.

Är man fattig får man skylla sig själv. Det är bara att jobba på så blir man rik med nya Moderaterna. Moderaterna älskar USA och vill att vi går med i NATO. 


Sverigedemokraterna (SD)

SD bestod från början av folk från fascistiska och nazistiska partier.Men nu har Jimmie Åkesson  tagit över partiet och gjort det till sitt.Nu städar han ut gamla nazzar för fullt så fort dom råkar prata brevid mun och avslöja sitt rätta jag .
Bortsätt från invandringen så ligger dom ganska nära KD politiskt. SD vill att vi ska leva som i "Lilla Huset på prärien"  Vi ska hylla gamla kristna traditioner och kungligheter. Mer Poliser och hårdare tag med buset. Dom har ungefär samma skattepolitik som Moderaterna, fast med den skillnaden att SD ska få budgeten att gå ihop genom att stoppa invandringen och skicka ut alla invandrare som inte försörjer sig själva.

Inför det här valet har alla partier utom V och MP tagit delar av SDs invandringspolitik. Trots detta är det ingen av dom andra partierna som kan tänka sig att sammarbeta med SD. Politikerföraktet växer och det gynnar SD som ses som en Underdog som står utanför etablissemanget.


Centerpartiet(C)

Var en gång i tiden det stora landsbygds och miljöpartiet i Sverige, men har nu tappat sina miljöväljare till MP och sina lantisar till SD. Efter att MP nu gjort bort sig i regeringen försöker Centern bli det nya MP. Men dom verkar inte riktigt ha bestämt sig för om Centern ska vara Alliansens vänsterparti eller de rödgrönas högerparti? Centern kommer ibland med lite tokiga desperata utspel som månggifte,fri invandring,lönedumpning för att få billig arbetskraft till landsbygden. 


Liberalerna(L)

Hette förut Folkpartiet, men eftersom inte folk röstade på dom så bytte dom namn till Liberalerna. Egentligen är dom ett litet litet stödparti åt Moderaterna, som tack vare att dom driver typiska moderatfrågor ger sken av att ha inflytande.
 Efter sommarens katastrofalt dåliga skördar för våra Svenska bönder kom det förslag om att bönderna skulle få rabatt på Diesel. Det gillade inte Liberalerna och Björklund förklarade att det var att skjuta sig i foten eftersom Diesel inte är bra för miljön. Detta uttalande var så dumt att jag trodde det kom ifrån MP. Jag vet inte hur Björklund tänkte sig att bönderna skulle driva sina skördetröskor och traktorer utan Diesel ?
 Liberalerna vill också riva opp Amorteringskraven, som faktiskt var en av få bra saker som Sossarna införde. Jag förstår inte vad det är för dummheter att man inte ska betala sina skulder och göra rätt för sig?
Liberalerna vill även sänka ingångslönen för undersköterskor och invandrare.
Inför valet försöker dom profiliera sig med hårdare tag i skolan,ett starkt försvar och fler kvinnliga styrelseledamoter.Det kallas visst feminism utan socialism,när dom vill ha in kvinnor i styrelser istället för att ge dom en bättre arbetsmiljö i vården.Vänsterpartiet(V)


Hette förut vänsterpartiet kommunisterna,och det är precis vad dom är.Dom böt namn när det blev politiskt omöjligt att kalla sig kommunist.Historiskt har dom både stöttat Stalin och Hitler.
Deras partiledare Jonas Sjöstedt är en hyvens karl som försöker städa upp i leden av odemokratiska partimedlemmar. Men han har det inte lätt med alla unga vänsterhuliganer som fått för sig att demokrati är när vänstern bestämmer vilka åsikter som är rätt.Sen slår dom in sanningen i skallen på folk som tycker olika. Ändamålen helgar medlen. Som dom alltid gjort för kommunister.
På senare tid har Jonas fått problem med att många företrädare för Vänstern vägrar att se hedersvåldsproblemen i förorterna. Kvinnliga företrädare för V föredrar att ta på sig slöja och kalla det för kvinnlig frigörelse.
Inför valet vill Vänstern profilera sig som att vara det parti som Sossarna en gång var.

Miljöpartiet(MP)

Det mest extrema partiet i Sveriges riksdag.MP är mer en sekt än ett parti.Dom låtsas att dom är ett landsbygdsparti men består till större delen av en massa verklighetsfrånvända storstadsflummare som lovar utbyggd kollektivtrafik och elcyklar till alla.Detta ska finanseras med höjda bensinskatter.
I sin iver att vara ett modernt regnbågsparti så tog MP in en massa odemokratiska islamister i partiet vilket ställde till med en massa problem.

MP har också föreslagit ett räntefritt samhälle.medborgarlön och fri invandring.Nu senast föreslog dom extra skatt på bilar som åker till köpcentrum utanför stan. Istället skulle folk ta lådcyklar till butiken. Hur folk på landet ska ta sig till stan det är ju ett mindre problem eftersom ingen kan bo kvar på landet 
Med MPs politik blir det ingenting kvar av landsbygden förutom vindsnurror.

Bensin och Diesel vill MP förbjuda . och inför valet har MP hittat ett nytt vallöfte. Man lovar bättre väder. Den heta sommaren som ledde till torka och skogsbränder slipper vi om vi röstar på Miljöpartiet tydligen. Det märkliga är ju att vädret blivit sämre sen MP blev med i regeringen. Skumt.


Kristdemokraterna(KD)

 Låtsas att dom är ett modernt familjeparti som värnar kärnfamiljen.
Men egentligen vill dom vara som som den kristna högern i USA eller som Livets ord i Sverige.
Fick dom makten så skulle det snabbt bli aga och bibelläsning i Skolan.Aborter förbjudas och Homosexuella skulle kriminaliseras.
Men av rädsla för att åka ur riksdagen har KD tvingas tona ner sitt abortmotstånd ,och delta i Pridefestivalen.

Den nya partiledaren Ebba har vridit partiet åt höger och vill nu minska invandringen och ha hårdare tag och mer Poliser. Hennes kärnväljare har inte riktigt hängt med i förändringen så partet har legat under riksdagsspärren i många oppinionsundersökningar. Nu ser det dock ut att gå bättre i slutspurten när KD profilierar sig som det verkliga familjepartiet. Och nu vill Ebba att sjukvårdspersonal som börjar jobba på landsbygden där det är brist på specialister, ska få dubbel lön.


Feministiskt Initiativ(FI)

Låtsas att dom är ett galnare alternativ till Vänstern, med rabiata feminister som hatar män.
Men egentligen är dom bara Gudrun Schymans privata projekt för att återigen bli höginkomsttagare på skattebetalarnas bekostnad.
Medborgerlig samling(Med)

Ett till borgerligt parti som är svårt att skilja från dom andra partierna i alliansen. Jag tror att Med, helt enkelt har dålig tajming. När dom drog igång Med, så vågade dom ha en invandringspolitik som närmade sig SD. Nu har ju alla partier i alliansen det, och vips så blev Med, en i mängden.


Alternativ för Sverige(Afs)

Det här är alla facsister och nazister som blev utslängda ur SD.Det finns väl några till småpartier som jag inte har med här. Men dom är förmodligen bättre än dom här, så rösta på dom istället.

5 kommentarer:

 1. Det här blir verkligen ett ödesval. Oavsett vilken regering det blir (och då hoppas jag såklart att sossestyret försvinner) så hoppas jag att de är villiga att vända den här utvecklingen nu. För ska det dröja fyra år till, tror jag inte den kommer att gå att vända.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr tror jag inte vi får nån handlingskraftig regering. Det mesta lutar nog åt kaos.

   Radera
 2. Nu kommer det att utkristalliseras vilka politiker som verkligen vill ta ansvar för Sverige. Det finns ingen återvändo efter valet, utan då måste dom helt enkelt bestämma sig för att sätta sig vid förhandlingsbordet, för att få en så stabil regering som möjligt.

  nu för tiden, verkar dagens politiker vara på samma nivå som förskolebarn, och många av dem skulle verkligen behöva en förmyndare.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
 3. Ska man taktikrösta så får Det bli KD. Dvs då kan det bli allians av M+SD+KD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg partiledardebatten i kväll på TV4. Oavstt vad man tycker om KD så äger Ebba ut dom andra fullständigt!

   Radera