Sök inlägg

söndag 12 augusti 2018

Skalbolaget ?

Det stormade i fredags.

På sjukhuset där jag jobbar blåste det ner flera träd på personalparkeringen.
Övre parkeringen blev helt avstängd av ett nedblåst träd. Vi ringde till fastighetsbolaget som först trodde att Säters sjukhus låg i stockholm. Sen fick vi nummret till jouren som förklarade att dom kunde inget göra, eftersom dom hade ju inga motorsågar.

Hur kan ett fastighetsbolag inte ha tillgång till en motorsåg?

I julas kom det först regn som frös till is och sedan snö på det, vilket gjorde att det blev blixthalka så att folk ramlade som käglor på parkeringen. När vi då hörde av oss till jouren fick vi veta att dom inte hade tillgång till snöplogar fören efter julhelgen. Dom verkar inte förstå att sjukhuset har öppet på helgerna också.

Det är nåt som är fel.

Fastighetsbolaget som äger sjukhuset byter ägare allt oftare, och varje gång blir det sämre.  Jag har tidigare skrivit om att vi inte fick fläktar i värmen, och att ventilatonssystemet inte fungerar som det ska. Härom dan när en patient klagade på att hans dusch läckte vatten så att det blev kalkavlagringar på golvet så fick vi veta att den läckte för lite för att kunna bytas. Det står flera K-märkta hus på sjukhusområdet som förfaller. Fastighetsbolaget gör ingenting åt dom fast det egentligen bara behövs småsaker för att hålla dom i skick. Jag tror inte längre att det är ett fastighetsbolag. Det lutar mer åt ett skalbolag.
 Ta hyran och stick liksom.

Nej det här med riskkapitalister som ska tjäna pengar på fastigheter och sjukhus det funkar ju inte. För 30 år sen när Landstinget ägde sina egna fastigheter då bled allting dyrt. Nu när allt ägs av privata bolag då kör man allting i botten istället.
Hur fan kunde det bli så här?Träd över parkeringen


Träd vid min bil på en annan parkering

Trädparkering

3 kommentarer:

 1. Gissade att det var Klövern, lät lite som dem.
  https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/klovern-rensar-ut-850-miljoner-till-sbb/

  Men det var det tydligen inte längre, nu är det SBB (ifall dom inte passat vidare).
  https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/uppdaterat-har-ar-16-storsta-agarna-sbb/

  Ta och skicka inlägget till SBB's Förvaltningschef Sverige! Kanske det blir någon reaktion?
  https://sbbnorden.se/kontakt/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt!
   På kort tid har det bytt från Klövern, Hästia och nu SBB.
   Dom verkar inte bry sig i protester.

   Radera
 2. Det är så överallt i samhället numera. Det har blivit så dyrt, och på det, så jagas cheferna för att åstadkomma så stora vinster det bra går, på så kort tid som möjligt.

  Det skulle säkerligen gå att få ordning på en hel del när det gäller ägaransvar inom vården mm, med lagstiftningar. Viljan att stifta lagar för det, verkar dock inte finnas, för då måste även statligt ägda bolag följa dessa lagar.

  Ekonomiska förutsättningarna måste ju vara densamma, och jag tror att det är där det bla. stupar.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera