Sök inlägg

torsdag 9 augusti 2018

Rätt värdegrund


Det är viktigt att ha rätt värdegrund

Har man fel värdegrund så får man inte tycka rätt. Det är bara de med rätt värdegrund som får tycka rätt, annars blir det fel. När T.ex. nån ifrån SD tycker att Sverige tagit emot för många flyktingar då beror det på att SD-personen är rasist och facsist, och har fel värdegrund. Men om nån person ifrån MP eller Sossarna tycker samma sak då är det helt ok eftersom dom personerna har rätt värdegrund. Man kan inte tycka fel om man har rätt värdegrund. Det bara går inte.

Regeringen har rätt värdegrund

Ungefär som ett tjusigt diplom använder man sin värdegrund för att visa upp hur duktig man är och knäpper andra på näsan. 

Man är så upptagen med att skryta om sin värdegrund att man inte märker att den verklighet som man själv skapat har fel värdegrund.  Jag behöver bara slå på nyheterna i några dar så ser jag att det här landet håller på att krackelera totalt.
 Jag läser om en våldtäktsman som våldtagit småflickor i 20 års tid, och nu är han dömd för nya våldtäkter Han har helt uppenbarligen fel värdegrund och borde överhuvudtaget inte vara ute i det fria. En annan våldtäktsman på permision våltog 14åring på grönalund. En annan man som är misstänkt för kidnappning kunde gå lös eftersom man inte "hunnit" låsa in honom än.

Solklart är det så att våldsbrott lönar sig i Sverige idag.
Dom stackars offren som oftast är kvinnor (med rätt värdegrund) har ingen chans mot våldsverkarna som bryter besöksförbud eller ger sig på kvinnor trots fotboja. Det är till och med så att ca 100 brottslingar om året slipper fängelse för att dom gömmer sig. 
Dom blir alltså belönade för att dom håller sig undan lagen.

Vad hjälper det om man lyckas hålla sig undan våldsverkare som bryter mot lagen? Inte mycket om man är sjuk. Jag läste om en man som måste gå på dialys 2 gånger i veckan men försäkringskassan tycker att han är för frisk för halvtids sjukskrivning.Hur är det med försäkringskassans värdegrund? En Rullstolsburen man  blev lämnad på en skogsväg mitt i natten av färdtjänst för att han bara hade kontanter. Det verkar inte som om värdegrunden har spridit sig så långt?

Värdegrunden kanske bara gäller nySvenskar?

Men det verkar inte gälla dom heller. Jag läste här om en NySvensk som blev utvisad för att hans arbetsgivare betalat för lite lön åt honom, för flera år sen
En annan NySvensk blev Utvisad för att han inte tog semester.
Det finns massor med exempel på skötsamma NySvenskar som utvisas samtidigt som grovt krimminella får stanna. Det är en mycket konstig värdegrund som styr det här landet och våran regering.

Men vi ger i alla fall U-landsbistånd på 49 miljarder

Snacka om rätt värdegrund.

 

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. detta var nog det bästa jag läst på länge

  SvaraRadera
 3. Så djävla bra, borde varit med som debattartikel i någon tidning, men så var det ju det där med värdegrunden, så det går nog inte.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera