Sök inlägg

tisdag 30 januari 2018

Dysfunktionellt flyktingmottagande

Ingen skulle väl komma på den korkade idén att sätta ett gäng Nazister i samma gymnasieklass som ett gäng så kallade Antirasister? Och när dom sen började att döda varann, förskräckt ropa "var snälla mot varann, vi är ju i Sverige"
Nej det låter lite väl naivt.

Men när det gäller flyktingar då är Svenska myndigheter precis så blåögda och naiva. Man har tydligen inte fattat att det finns rasister som inte är Nazister.
Många av världens konflikter handlar ju i grund och botten om rasism. Irakier som hatar Kurder. Iranier som hatar Turkar och Svarta.Araber och Judar som hatar varann. Shia och sunnimuslimer som hatar varann.Och alla hatar dom Romer.

Men i Sverige tror myndigheter och politiker att kommer bara flyktingarna hit så blir dom demokratiska feminister med rätt värdegrund. Dom är väl tacksamma och lägger undan allt gammalt groll så klart.

Alltså kan man placera alla olika folkslag och grupperingar i samma skolor och på samma flyktingförläggningar. Sen när det inte funkar då förstår man inte vad felet är? Att det finns flyktingar som tvingas fly från sina asylboende i Sverige
det kan man inte förstå. Att Hbtq personer på flyktingförläggningar utsätts för våld av andra flyktingar som har en religion som förbjuder homosexualitet, det förstår man inte heller. Vi är ju i demokratins högborg Sverige.


I Sverige kan man vända sig till Socialen om man har problem i hemmet. Jättebra tänkte 46 tjejer som var oroliga för att föras utomlands mot sin vilja och giftas bort med nån kusin eller liknande. Alternativt bli könsstympad.
 Men socialen valde att samtala med föräldrarna till dom utsatta flickorna
för så gör vi här i Sverige. Hela familjen måste prata om problemen och komma överens.
Naturligtvis påskyndade socialen hedersvåldet och flickorna försvann snabbt från Sverige.


Jag minns på 80-talet att en kompis sålde en bil till en invandrare som inte hade ett Svenskt personnummer. Det ställde till rejäla problem för min kompis eftersom dåvarande vägverket inte godtog ägarbyte till en person utan Svenskt personnummer.
Nu mer tycker Svenska myndigheter att det är rasistiskt att inte flyktingar får äga bilar när dom är i Sverige, så därför utfärdar skatteverket samordningsnummer till flyktingar som vill köpa en bil i Sverige,  På transportstyrelsens begäran. Men Transportstyrelsen gör ingen bakgrundskontroll. Så i stort sett vem som helst kan få ett samordningsnummer.
Detta har blivit ett jätteproblem eftersom utländska kriminella ligor med falska identiteter på detta vis kan äga bilar i Sverige helt lagligt som sedan används vid olika brott. Transportstyrelsen skyller på Skatteverket och Skatteverket skyller på Transportstyrelsen. Heja Sverige!


Sen har vi ju det här med förortsvåldet.
Först mörkades det i många år av media, och myndigheter och Politiker trodde att det inte fanns. Sen fanns det plötsligt och var helt "oacceptabelt "som Löfven säger. Och nu ska det tas i med hårdhanskarna av dom Poliser som sparades bort eller skrämdes bort av våldet. Det talas även om att sätta in den militär som också sparades bort och inte längre finns.

Svenska myndigheter och Politiker förstår inte heller hur det kunde uppstå såna våldsamma konflikter i förorten. Alla flyktingar buntades ihop i dom fulaste, trasigaste värsta betongghettona som fanns. Där fick dom leva i utanförskap utan jobb, utbildning och framtidstro.
Hur kunde det gå fel ?

När våran förre statsminister flög över Sverige,då kunde han konstatera att det fanns plats för alla i landet. Skogar och fält var obebodda. Han måste ha tänkt på 1600-talets svedjebrännare som bara behövde en skogsplätt för att överleva.

Nu när mina barn är stora och har jobb så finns det inga lägenheter att hyra längre tack vare en tanklös flyktingpolitik. Ska dom bo i en skogsdunge 20 mil från jobbet? Hur tänkte ni egentligen?

Nej det här jävla landet styrs som om det satt ett gäng förskolebarn vid makten.
Hela samhället är dysfunktionellt.

Sverige behöver en förmyndare..Nu!!!


Svedjebränning11 kommentarer:

 1. Skrämmande och roligt på samma gång, och ändå så sant.

  SvaraRadera
 2. Fan!
  Du lyckades faktiskt hitta grejor jag hade missat...
  Dubbelt sorgligt.
  För mig, Sverige och alla övriga, oskyldiga, inblandade.
  Blev visst inte bara två det där!

  SvaraRadera
 3. Ingenting i det här landet funkar ju snart. Och när det blir kaos någonstans, är tydligen lösningen att man står i debattprogram, eller i riksdagen, och tjafsar om det. Jag efterlyser mer handlingskraft. Det måste börja hända något, där man handgripligen gör något åt problemen. Tyvärr lär det väl dröja innan det händer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet som jag ser det är att de mest inkompetenta är de som styr. D.v.s. Politikerna.

   Radera
 4. Precis i mina tankebanor också, spot on.
  Märkligt hur naiva och verklighetfrånväna dom styrande är och har varit.
  Otroligt att det kunnat gå så långt som det gjort, men blir folk som inte vill tänka själva, bara "programmerade rätt", så tänker dom och gör som dom blivit tillsagda att göra.
  Jag har själv några gamla kompisar, som inte vill veta hur verkligheten ser ut, och absolut inte vilja yttra sig i sådana frågor.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
 5. Vore intressant med uppföljande inlägg där även lösningarna på de nämnda problemen presenteras. Inga lösningar på lång sikt utan såna som riktar upp landet på ett par år, högst, tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Byt ut Politiker mot folk helt utan politisk bakrund. Alla chefer måste ha jobbat i den branch dom är chef för. T.ex. Polischef ska ha varit polis, och landstingschef ska ha varit sjukvårdare.

   Radera
  2. Var ska man då hitta dessa kompetenta personer som är villiga att axla ansvaret och få utstå spott och spä från alla håll av förståsigpåare?

   Radera
  3. Där har vi ett problem. Vad tycker du?

   Radera
 6. Hur fort kan du ta jobbet som landstingschef? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde Gösta Eriksson 1520 skall väl jag kunna!
   Ställer upp gratis.
   Men ni får bjuda på hemresan. Har inga dubbdäck.

   Radera