Sök inlägg

onsdag 1 november 2017

Bostadsbristen

Såg på Agenda,SVT härom kvällen.
Det handlade om bostadsbristen i Sverige med anledning av att kommunerna är skyldiga att fixa fram bostäder åt alla flyktingar som får stanna efter 2 år.

Vi fick se hur flyktingar buntades ihop och bodde i en nedlagd bilhall i Jönköping. Ingen ventilation, vägglöss, och endast en dusch till 90 personer.

Så går det när politiker utan verklighetsförankring får bedriva signalpolitik.

I studion hade man plockat in en bakfull Peter Eriksson (bostadsminister MP) och Mats Green (bostadspolitisk talesman M)  bägge två tyckte att det måste byggas mer billiga bostäder och bägge två tyckte att det var den andres fel att vi har bostadsbrist. Karin Hubinette frågade flera gånger vad dom trodde att det ger för signaler till vanliga Svenska ungdomar att flyktingar får förtur till bostäder? Den frågan ville ingen av herrarna ta i.
Kan det vara en av anledningarna till SDs framgång?

För mig står det helt klart att bostadsbristen är politikernas fel. Samtidigt som politikerna verkar tro att alla problemen löser sig själva bara vi får hit tillräckligt mycket invandrare så bedriver dom en politik som får folk att fly från landet in till storstan. Sen vill dom lösa det hela genom att bygga fler bostäder som ändå ingen har råd att bo i.

Om dom istället försökte underlätta för folk att bo kvar på landet så skulle vi ju inte ha nån bostadsbrist. Och då menar jag inte dom tafatta försöken med att flytta ut statliga myndigheter från Stockholm till Göteborg och liknande. Nej dom borde göra som i Norge. Där blir det Lägre arbetsgivaravgift ju längre bort från staden man kommer. 
Kommer man tillräckligt lånt bort från stan då är arbetsgivaravgiften gratis. Därför blommar företagen på den Norska landsbygden. Men i Sverige är det
Ej aktuellt med sänkta arbetsgivaravgifter på landsbygden.

Politikerna har gett sig fan på att folk ska bort ifrån landsbygden. Det senaste exemplet var att det blir slut på snöröjningen för ca 400 vägföreningar bara i Norrbotten. Hur det ser ut i resten av landet kan man ju bara gissa.

Nej det finns egentligen ingen bostadsbrist i Sverige.
Och billiga bostader finns det gott om där det inte finns några jobb. jag gjorde några sökningar på blocket, på hus under 500 000 kr. Det fanns en hel del bara i Dalarna där jag bor faktiskt.
Gården på bilden låg på ca 450 000.


Söker man i Norrland så kan du få fina hus för 250 000
Kolla bara.


220 000 kr
Alla måste ju fatta att det är nåt fel när en villa som kostar mellan 5- 7 miljoner i storstan kostar 2-3 hundra tusen på landet...Ja den ligger ju på fel ställe så klart.
 Men jag antar att den låg på rätt ställe när den byggdes?

 Ibland undrar jag om politikerna är korkade ? 
Eller om dom jävlas med oss ?

7 kommentarer:

 1. På A svarar jag ja och på B åxå ett ja

  SvaraRadera
 2. Ja och ja.
  Jag skulle gärna köpa stora huset i Norrland (om det har ett stort garage).

  SvaraRadera
 3. Jag bor i ett kommunalt lugnt hyreshusområde i storstaden. Det finns ingen bostadsbrist eftersom de tomma (dödsfall och så) lägenheterna går bara till de nyinkomna.
  Jag antar att det finns inga svenska ungdomar i kön? För det kan väl inte vara så att man prioriterar en grupp före andra? Grupp mot grupp skulle det ju inte vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina barn har blivit tvugna att köpa svindyra lägenheter bägge två, eftersom det inte finns några att hyra. Och hur ska ungdomarna kunna stå i bostadskö i många år innan dom ska flytta när dom inte vet i vilken kommun dom får jobb ?

   Radera
 4. Ja inte ens invandrarna vill bo på landsbyggden. Inte ens fast det finns tomma hus och det knappast spelar någon roll var i Sverige dom bor eftersom dom inte får något jobb utan måste leva på bidrag.

  SvaraRadera
 5. Ja, i Norge är de betydligt smartare än oss ;)
  Tror även att skatten blir lägre ju högre upp i landet man bor. Detta borde också anammas av politikerna här, men de saknar ju tyvärr omdöme helt och hållet. Man bor i fel land. Det har jag konstaterat sedan länge.

  SvaraRadera
 6. Ja, det är mycket som är sjukt i detta land.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera