Sök inlägg

söndag 12 november 2017

Ian Wachtmeister är död

Ian blev 84 år.
Ian blev mest känd som partiledare för det ganska misslyckade partiet Ny demokrati. Mycket därför blev han av etablissemanget avfärdad  som en pajas.
Men jag anser att Ian var den bästa politiker som Sverige någonsin har haft.
Han drevs av ideologi och inte av att sko sig på skattebetalarnas pengar, som de flesta andra politiker. Han var redan rik så det räckte, med sin firma "The Empire"

Därför var han farlig för andra politiker. Han vågade säga vad han tyckte i alla lägen och drog sig inte för att hyckla politikerskrået. I det här klippet uppmanar han politikerna att städa uppifrån.
Eftersom Ian kom från verkligheten så visste han vad han talade om. och jag minns t.ex. När vi hade räntekrisen i Sverige 1992  och riksbanken ville försvara den Svenska kronan till varje pris. Räntan höjdes till 500% under några dagar.
Ian sa det var helt fel väg att gå. Han tyckte att man borde låta kronan flyta fritt. Dom övriga partiledarna avfärdade Ian som en idiot. Nån vecka senare gav riksbanken upp och lät räntan flyta fritt, och statsminister Bildt fick erkänna att regeringen hade misslyckats.Kalaset kostade 150 miljarder, för att ingen lyssnade på Ian.

Efter senaste valet sa Ian att Socialdemokraterna och Moderaterna borde bilda en stark majoritetsregering. Det fick han inget gehör för utan blev snarast idiotförklarad igen. Senare har både Göran Persson (S) och Mikael Odenberg (M) sagt samma sak.

Ian vägrade att gå med i det politiska fulspelet och sa alltid obehagliga sanningar som inte var P.K.
Vi behöver fler som Ian.
R.I.P

4 kommentarer:

 1. Man kan gott säga att Ian var lite av en svensk Trump, som sade det han tyckte utan krusiduller. //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite så, men jag tycker nog att Ian var mycket mer medmänsklig än Trump.

   Radera
 2. Jag gillade Ian, och jag röstade på Ny Demokrati då det begav sig.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera