Sök inlägg

fredag 3 februari 2017

Pensionärsproblemet

Rika pensionärer flyr i från Sverige.

Ca 500 av våra rikaste pensionärer drar till Portugal varje år för att blåsa Sverige på skattepengar....Dom som tjänar lite mindre drar till Thailand, Spanien, Frankrike och Malta....Dom tar ut hela sin tjänstepension under 5 år för att sedan flytta hem till Sverige igen och ytnyttja det Svenska välfärdssystemet, det lilla som är kvar av det.
Ju mer pengar folk har desto girigare blir dom.

Vi har inte längre råd med förlossningskliniker på landsbygden.Istället hålls det kurser i Bilförlossning.
Vi har inte råd med Brandmän  på landsbygden.
Vi har inte råd med Poliser och vi har inte råd med sjukvårdspersonal.
Men rika pensionärer som inte betalar skatt och lever lyxliv utomlands det ska vi ha råd med ?
Det går ju inte ihop.

Dessutom kommer det nu varningssignaler för att Pensionerna blir sämre i framtiden. 
Dels beroende på att räntan är för låg så blir det ingen avkastning på pensionsfonderna. Men också för att folk börjar jobba för sent i livet och slutar  jobba för tidigt.

När folkpension vid 67 års ålder infördes 1948 så var det så klart inte meningen att pensionärer skulle leva gott på sin pension i 30 år. Det gjorde dom inte heller.
Dom var utslitna och ofärdiga och dog bara några år efter att dom fått pension.

Men nu när folk överöses med reklam för olika pensionsfonder, på Tv så har folk fått för sig att dom ska vara lyckliga pigga pensionärer och leva gott på pensionen i 30 år efter sin pensionering.
Det är fel!
Det går inte ihop. Det är nog med problem ändå för att klara ekonomin i samhället idag. Pensionärer är för pigga och lever för länge. Något måste göras.
Men om man höjer pensionsåldern till 75 så blir det ramaskri. Istället blir pensionen så dålig att alla måste jobba till minst 75.Då kommer folk att vara utslitna och förhoppningsvis inte leva så många år till och samhället spar pengar.
Dom feta åren är förbi!3 kommentarer:

 1. Det är inte så hemskt som det låter!
  Man får vara i skärgården 4 månader utan att fiskus kan haffa en...
  Det gives än möjligheter att taga sig fram förbi det krångliga skatteverkets snaror.
  Kul att det retar sossar i alla fall.
  Ökar välbehaget, liksom1

  SvaraRadera
 2. Intressant det här och tragiskt kanske att inte fattigpensionärerna har råd med en flygbiljett då. Men, ska man se det här med pensionssystemet krasst, samt varför vi måste höja pensionsåldern just här, hade det varit intressant att veta hur andra länder som också har folk som blir allt äldre, ändå slipper höja pensionsåldern och i en del länder betalar ju (som du redan är inne på) inte ens pensionärerna skatt.
  Jag har mina teorier kring vad som möjligen felar här ;)
  På tal om pensionärer, förresten. Du har väl inte missat att Owe Thörnqvist är med i årets Mello? Han är nog en av dem som aldrig slutar jobba och därmed inte behöver någon pension :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot Owe :)
   Såg honom live för ett par år sen i Säterdalen och blev mycket imponerad av hans vigör.

   Radera