Sök inlägg

söndag 12 februari 2017

Lördagkväll vid TVnEfter att ha tryckt i oss  2 stora hembakta langos var så var det dags för TV-soffan....Fram med chipspåsarna hembakta semlor och på med mellodeltävling Nr 2.

Först ut är 
Mariette - A Million Years.
Jag tyckte om henne när hon var med i Idol. Hon verkade vara en udda fågel med spännande musiksmak, och förra gången hon var med i mello så hade hon en riktigt bra låt "Don't stop believin" . Men det är bara att konstatera att hon blir mer och mer mainstream för varje gång hon är med. A million years låter som en typisk synthpop list låt från 2016. Skittråkigt. Jag gillar dock att hon inte skaffat silicon-boobs utan står där och visar opp sin platta överkropp utan att skämmas.

Sen var det
Roger Pontare - Himmel och hav.
Han låter som han brukar men låten är sämre än dom han har haft med förut.
Inte nog med att Hårdrockarna i Sabaton låter som Pontare när dom sjunger på svenska, Nu ser Pontare ut som dom i Sabaton också.

Nr 3
Etzia - Up.
Värsta sortens synthpop reaggie. Etzia försöker ge den värdighet genom att sjunga med jamaikansk brytning. Skämskudde hit.

Nr 4
Allyawan - Vart har du vart.
Sämsta hip hoplåten jag hört, och obegripligt hur han kan rappa falskt?
han sjunger ju inte ens. Vilket bottennapp.

Nr 5
Dismissed - Heart Align
Här har vi ett gäng som tror att dom är rockers...Dom tror också att dom är moderna och coola för att dom klär sig i kvinnokläder...Det gjorde New York Dolls och Alice Cooper för 45 år sedan, fast mycket bättre coolare och hårdare, dom spelade själva dessutom. Det gjorde inte Dismissed!
Det enda possitiva var att Ola Salo hade skrivit låten som var skaplig.

Nr 6
Lisa Ajax - I Don't Give A
Hon är jätteduktig lilla Lisa, och jag tyckte så synd om henne när hon var på folkparksturne' med Samir & Viktor...Vilket nerköp för henne.
Tyvärr är låten tråkig och hon tappar bort sin personlighet, det blir bara att låta som nån mix av Sara Larsson och Rihanna.

Nr 7
Benjamin Ingrosso - Good Lovin
Precis som det finns hur många Baldwin som helst i Hollywood så tycks det aldrig ta slut på folk i klanen Wahlgren som ska synas och höras på svensk TV.
Han ser också ut som sina syskon sin mor och alla morbröder i klanen.
När han pratade om  Ennio Morricone(Den gode den onde den fule) som sin musikaliska förebild, så höll jag på att tappa groggen. Men det visade sig bara vara ett villospår, han lät ungefär lika plågsamt tråkig som Danny...SUCK!

Detta måste vara den sämsta deltävlingen någonsin. Vilket högstadium som helst borde kunna skrapa ihop ett bättre startfält...Fattar inte att jag orkar bry mig, än mindre att jag skriver om eländet.

Sen slog jag över till QX galan på TV4.
Det slog mig med en gång hur bögigt och fjolligt allting var...Ska det inte va det då ? Kanske nån undrar. Nej varför är det bara bögarnas musik och livsstil som ska representeras ? Varför inte lebbornas ? Jag var ju på en läbbfest i höstas och kunde konstatera att där var det headbanging och hårdrock och absolut ingen fjolldisco. Dom bögar som vågat sig dit såg väldigt osäkra ut.

Så det är bara att konstatera att Patriarkatets dominans och kvinnoförtryck är väldigt påtagligt på QX galan...När ska Radikalfeministerna upptäcka det och reagera ?
Sen slog vi av och gick och la oss.3 kommentarer:

 1. Klockren analys....
  Ajax men även Zara Larsson och många därtill är bara kopior på Rihanna & ev Sia.....
  Precis som du säger, så är QX-galan näst intill bögpatrialkalisk (inget emot bögar dock).....
  Va fan är alla tuffa hårdrockslebbar!?

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Har en svåger som föredrar samkönad samvaro, som det heter. Denne avskyr hela glitterparaden (fast med ett språk som får färgen att flagna från väggarna...) och föredrar sådan skönsång som Udo Dirkschneider eller Rob Halford framför.

  De finns, de där fullt normala männen som gillar trav, fotboll, motorsport, jakt, och har vanliga kneg - det är bara det att de inte ingår i klubben av [nedsättande omdöme om omanlig homofil].

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Var är mångfalden förresten? Var är hiphopen och rap-musiken från 'orten'? Vem blir först med att be Ken Ring uppträda på Mellon? DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja detär märkligt att Schlagerdisco-fjollorna kidnappat hela HBTQ-rörelsen.

   Radera