Sök inlägg

söndag 8 januari 2017

Vad hände ?

Minns ni sockiplast ?

När jag gick i skolan på 70-talet då fanns det sockiplast. Det var en strumpa doppad i gummi. Gummit gjorde att man inte halkade. På gympan i skolan var det obligatoriskt med sockiplast istället för gympaskor eftersom skorna kunde skada nån annan om man råkade trampa på dom.
 I simhallen var det också lag på sockiplast. Dels så skulle vi halka och slå ihjäl oss om vi inte hade sockiplast men framför allt så spreds fotvårtor om man gick eller simmade barfota utan sockiplast.
Vad hände med den kunskapen ?
Nu för tiden hör man aldrig talas om varken fotvårtor eller sockiplast i simmhallar?
Ja vad hände egentligen ? Det måste ju ha varit nån slags masspsykos som alla gick på.
Sockiplast
 
Ibland är vi som vilseledda får.
Nån säger följ och alla andra följer dumt efter utan att veta varför.

Det verkar finnas nån övertro på magiskt tänkande också. Jag kommer t.ex. ihåg mirakelmedlet MOTALOY som var en metalltablett som man skulle stoppa i tanken på bilen och sen skulle motorn bli renoverad inifrån. Men det var så klart en bluff. Det spelade ingen roll att motorjournalisterna skrev att tabletterna var lödtenn som inte löstes opp i tanken. Folk köpte ändå och förundrades över hur det kunde funka så bra...Farsan köpte Motaloy och slog i folkabussen. Jag ska fråga honom hur bra den var ?

 
 En annan pryl som många trodde på på 70-talet det var en gummikabel med metallkärna som skulle hänga under bilen och släpa i backen. Den skulle ta bort statisk elektrisitet vara bra mot åksjuka och vara åskledare på samma gång.
Vad hände med den ?


Eller ni kanske kommer ihåg näsplåstret på 90-talet.
Jag tror det började inom fotbollen och sen skulle alla fridrottare ha ett plåster på näsan annars hade dom ingen chans att tillhöra eliten. Nästan alla hade det i några år. Om det var så bra varför har ingen det i dag ?

Folk är helt enkelt korkade och lättledda...Dit det blåser går alla...Alla är så rädda att nån annan ska hitta lyckan och att dom själva ska missa chansen.

Vilka saker kommer vi att skratta åt i framtiden och tänka hur korkade folk var 2017 ?  Kanske Aloe vera?  Lättyoghurt som innehåller nästan inget fett men massor av socker?  Gastric by pas ?  Självkörande bilar?  Miljöbilar? bredbandsfiber i marken ?  Beslöjade Lärare,Poliser och Läkare? Frivilliga klimatavgifter på flyget?  Feministiska lastbilar ?  kanske EU ? Eller kanske hus och räntebubblan ?   Kom gärna med förslag.

En sak är säker...Folk är korkade och lättledda och snart står vi där allihop och undrar.
Vad hände ?


9 kommentarer:

 1. Sockiplast minns jag också. Ja, vad hände med dem?
  Det finns nog många saker som vi kommer att skratta åt i framtiden. Den feministiska regeringen i allmänhet och Löfven i synnerhet, lär framkalla skrattsalvor, även om det inte är så kul just nu.
  Flockbeteendet hos människor ser ut att nästan uteslutande vara av ondo. Vore nog bra om fler började tänka självständigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vore det verkligen.
   Det vore även bra om nån vågade starta ett bokförlag som tors ge ut böcker av författare som tänker självständigt :)

   Radera
  2. Och det gör det ju snart, som du vet :)

   Radera
 2. Hej.

  Kommer du ihåg de där koppararmbanden som tant-tidningarna sålde på annons på åttiotalet?

  Det var något svammel om att de skulle dra gifter ur kroppen; 'beviset' på detta var att det blev en grön hinna på huden där koppararmbandet satt...

  Jag mins att vi i klassen jag gick i unisont vägrade sockiplast - detta då skolan kommit på att den inte fick kräva att föräldrarna köpte dessa. Därmed köpte skolan ett lager som skulle användas av alla.

  Tvi vale, magen vänder sig vid blotta minnet!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Sockiplast finns att köpa på flera ställen, här är ett: http://www.cansocks.se/private_label_sockiplast.php?nav=3

  SvaraRadera
 4. Sockiplast är världsbäst att klippa av ankeldel och framdel så det blir en del man kan dra över bena i över knät o trimma sin bäbis som börjat krypa! eller till funktionsnedsatta som kryper men halkar med knäna

  SvaraRadera
 5. Motaloy fungerade visst. Jag hade en 145:a som jag torrkörde en
  natt efter E14. Efter hembogsering och byte av vattenpump kolade jag kompressionen. Den var inte bra. Jag köpte Motaloy och slängde tabletterna i tanken. Oljebyte efter 50 mil och nytt komp.prov efter 200mil. Motorn var som ny!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid tester så löstes inte tabletterna upp i bensin,så det var märkligt att det fungerade.

   Radera
 6. Att blogga tror jag på. Skrattar gott idag åt dessa blåsta får som bloggade och trodde att dom var så speciella. Ja "Speciella" är dom allt, och då menar jag mer på det där mongoviset bwahahahaha

  SvaraRadera