Sök inlägg

söndag 4 september 2016

Myntautomater

Den gamla enkronan ska bort !
Den har haft samma vikt och storlek sedan 1874.
Visserligen har det kommit nya kronor med nya Kungar på att antal gånger sedan 1874, men dom har haft samma vikt och storlek och dom har alla passat i samma myntautomater.
Dom nya kronorna kommer att vara mindre och kommer så klart inte att passa i några automater överhuvudtaget. istället ska alla automater bytas ut mot kortautomater(för dom som har råd att byta)

Detta är så klart nästa steg i övervakningsSveriges utveckling.
Allt du gör ska registreras och det måste vara frustrerande för myndigheterna att inte kunna se var jag har parkerat om jag använder myntatomater.

Sen skyller man på att dom nya enkronorna blir miljövänligare !??
Hur miljövänligt blir det att byta ut alla myntautomater då ?
Jag tänker då på T.e.x.
Parkeringsautomater
Kaffemaskiner
Tvättmaskiner
Jukeboxar 
Och kondomautomater.

Betänk vilken stor och dyr omställning det blir att byta ut alla dom .
Det är ju fullständigt idiotiskt.
Lika dumt som om vägverket beslöt att minska bredden på körfälten med en halvmeter,så att alla bilar blev tvungna att få kortare hjulbas.

Eller att elnätet helt plötsligt skulle ha 110 Volt istället för 220 så att alla elekriska apparater fick lov att byggas om.

Eller att SKANOVA skulle plocka ner kopparledingarna för ADSL-bredband och fast telefoni utan att ersätta den med nåt alternativ. Men med dom glada argumenten att den nya tekninken är mycket bättre än den gamla om du hade haft tillgång till den.

När man till slut inser att loppet är kört och att det inte går att använda mynten längre då försöker man växla in dom.
 Då visar det sig att det är nästan omöjligt att växla in mynt.
Bankerna tar inte emot dom och växlingsautomaterna fungerar inte och ingen har nåt ansvar.

Men deppa inte ihop.
Jag har en lösning på problemet.
Spar dina enkronor och Kom hem till mig och spela Jukebox.
Jag har 2 st  och jag garanterar att dom inte kommer att konverteras till kortläsare. Dom kommer att spela med enkronor som betalning så länge jag äger dom

  11 kommentarer:

 1. Om man köper mycket kondomer och betalar med kort kan man få myndigheternas öga på sig. En möjlig sexköpare kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sexköp kommer bara att kunna betalas med kort.

   Radera
 2. På lokala "lanthandeln" skiner dom upp när jag kommer med mina mynt(rullar). Dom växlar gladeligen mynten för då slipper dom köpa in mynt. Sedan delar dom ut tomma myntrullar, bara att fylla på till nästa växlingstillfälle. Vad dom menar med att köpa in mynt har jag inte frågat men man skulle ju inte bli förvånad ifall dom betalade växlingsavgift...

  Hur som helst har jag förbjudit frun att åka och växla in mynten i växlingsapparaten på ICA. Där tar dom en ohemul avgift och slipper dessutom skaffa mynt på annat håll.

  Att växla in mynten på bank är ju närapå omöjligt nuförtiden. Inte bara för att öppettiderna verkar vara mellan 10.30 och 11.15 utan även för att dom, hör och häpna, inte längre hanterar kontanter. Jag kan ifall jag vill, mot avgift, lämna in mynt till mitt bankkontor som dom sedan skickar in för räkning och sätter in på mitt konto.

  PS.
  Skaffa en egen växlingsautomat så är ju problemet löst :D

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Ett alternativt användningsområde för utgångna mynt är att trä ett par tre kraftiga strumpor över varandra, och fylla anordningen med ca trettio kronor.

  Man kan även slipa kanten på ett par mynt, på den ena sidan och sätta fast dessa i möss-skärmen, diskret förstås.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då får ju inte fötterna plats i strumporna ?

   Radera
  2. Hej.

   Strumpan med slantar har man lämpligen i fickan när man är ute och spankulerar. Engelsmännen använde tidigare blyhagel och sand, men enkronor duger gott.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
 4. Jag har en hel drös enkronor liggandes här, men det är ju en bit till dig härifrån. Får fortsätta spara så har jag vägarna förbi någon gång kanske de räcker för att lyssna på låtar hela kvällen :)

  SvaraRadera
 5. Allt det nya är inte av godo. Jukeboxen är ju suverän!!

  SvaraRadera